Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , Emaar Şantiyesi’nde direnenler kazandı!

Emaar Şantiyesi’nde direnenler kazandı!

emaar-10
İnşaat İş, 6 gün boyunca iş bırakma eylemi yapılan Emaar’da tüm taleplerin kabul edildiğini açıkladı

İnşaat İş Sendikası, geçen hafta boyunca Emaar şantiyesinde süren direnişlerinin tüm taleplerinin kabul edilmesiyle sonuca ulaştığını açıkladı.

Sendika bu gelişmeyi yazılı bir açıklamayla duyurdu:

Emaar Şantiyesi’nde Delta Mühendislik bünyesinde çalışan işçi arkadaşlarımızla beraber taleplerimiz için 6 günlük bir iş bırakma eylemi gerçekleştirmiştik. İş bırakma eylemimiz karşılığında bugün firma yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu istediğimiz tüm taleplerimiz karşılandı.

Fiili-örgütlü gücümüzle aldığımız haklarımızın tamamı şöyle;

– İşçi ücretleri arasındaki adaletsizlik ortadan kalkacak, bu adaletsizlik sonucu düşük ücret alan işçi arkadaşlarımızın geriye dönük de tüm ücretleri ödenecek.

​- Barınma koşulları düzeltilecek. İşçi arkadaşlarımızın kaldığı yerlere dair sendika olarak rapor hazırlayacağız. Düzeltmeler yapılırken sendikanın tuttuğu rapor esas alınacak ve  iyileştirmeler ona göre yapılacak.

– Emaar Square şantiyesindeki tüm iş sahası, sendikamızın işçi güvenliği uzmanının da olduğu bir heyetle sendika tarafından denetlenecek. Bu denetleme çerçevesinde sendika tarafından bir rapor tutulacak. Bu rapor esas alınarak şantiyede işçi güvenliği sağlanacak.

-İşçi arkadaşlarımıza formenler tarafından uygulanan sürekli mobbingden kaynaklı psikolojik tedavi ihtiyacı olan bir işçi arkadaşımız, sendikanın belirlediği bir psikolog tarafından tedavi edilecek. Bu tedavi bitene kadar, tedavi masrafları firma tarafından karşılanacak, tedavi boyunca çalışmayacak ve ücreti de ödenmeye devam edecek.

emaar-square-iscileri-20ocak2016