Home , Avrupa , Düsseldorf’tan Direniş Çağrısı

Düsseldorf’tan Direniş Çağrısı

duesseldorf2DÜSSELDORF |10-07-2016| Kürt gençlik kurumu Civanen Azad, Nav Dem, ATİF, AGİF ve Alman kurumlarının çağrısıyla Düsseldorf’ta biraraya gelen binlerce insan Kürdistan’da yaşanan katliamlara karşı öfkesisini haykırırken, Almanya’da tutklanan ve yargılaması süren politik tutsaklar sahiplenildi ve Öcalan’a özgürlük istendi.

Düsseldorf DGB binasında başlayan yürüyüş, Eyalet meclis binası önünde yapılan mitingle son buldu.

duesseldorfEtkinlikte bulunan HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında „Bugün Kürdistan’ın dağlarında, ovalarında, şehirlerinde Kürt gençleri zülüm ve sömürgecilik çemberine karşı büyük mücadeleler yürütüyor. Kahramanlık destanları yazıyor. Bu kahramanlar saniye saniye direnerek, faşizmin önüne eğilmeyerek direndiler. Canlarını verdiler. 12 Eylül’de Amed zindanında Mazlumlar, Ferhatlar, Hayriler, Kemaller  Esat Oktay Yıldıran önünde diz çökmeyerek, direniş bayrağını kaldırdılar. Bugün de onların öğrencileri olarak, Erdoğan’ın karşısında diz çökmeyeceğiz. Direnerek, şehit düşeceğiz. Bugün Ortadoğu’da DAİŞ”e karşı gençler insanlığı savunuyor. Kürt gençleri insanlığın teminatıdır. Kürt gençleri yeni yaşam savunuyorlar. Bunun için de kahramanlık destanlarını yazıyor, yeniden kahramanlık romanını yazıyor” dedi.

Yapılan birçok konuşmada politik tutsakların derhal serbest bırakılması talep edilirken, Kürdistan’da süren direnişe destek çağrısı yapıldı, Alman devletinin Türk devletine olan desteği kınandı ve kirli ittifaka derhal son verilmesi talep edildi.duesseldorf1

Miting alanında İlkay Akkaya, Serhedo, Rotinda, Koma Şehit Welat sahne aldılar. Futbolcu Deniz Naki ve Boksör İsmail Özen de Mazlum Doğan Gençlik Gestivali kapsamında ödülleri dağıtırken birer kısa konuşma gerçekleştirdiler.