Anasayfa , Dünya , Efrin Meclisi: Meşru savunma hakkımızdır, saldırılara karşılık vereceğiz

Efrin Meclisi: Meşru savunma hakkımızdır, saldırılara karşılık vereceğiz

EFRÎN – Efrin Kantonu Yürütme Meclisi, Türkiye’nin saldırılarına karşı meşru savunma haklarının olduğunu belirtti.

Efrin Kantonu Yürütme Meclisi, Türkiye’nin bölgedeki işgal siyaseti, özel savaş propagandaları ve Efrin’e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama, Yürütme Meclisi Basın Bürosu Sorumlusu Egid Reşid tarafından okundu. Açıklama okunduğu sırada Meclis Eşbaşkanları Hevi Mistefa ve Osman Şex İsa da hazır bulundu.

Açıklama şu şekilde:

“QSD, YPG ve YPJ güçlerinin kazanımları ve DAIŞ çetelerinden büyük bir alanı kurtarması, güvenliği güvence altına alması kimi tarafları rahatsız etmiştir ve bu taraflar Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’ni engellemek istemektedirler.

Bu yüzden de AKP, güçlerini çetelerle birlikte Efrin ve Şehba bölgesi çevresine toplamıştır ve Efrin Kantonu’na saldırmaktadır. Bu durum da AKP tarafından desteklenen terör projesinin yenilgisinin bir göstergesidir, ayrıca tüm dünyanın QSD’nin Reqa’daki kazanımlarında olan dikkatlerini çekmek istemektedir.

Herkese bu çetelere karşı meşru savunma hakkımız olduğunu ve teröre karşı cevabımızın güçlü olacağını duyuruyoruz. Ayrıca şehitlerin ailelerine de başsağlığı diliyoruz.

Yine tüm ulusal ve dünya güçlerine teröre karşı durmaları ve barbar çetelere karşı durması için YPG’ye destek vermeleri çağrısı yapıyoruz. Demokratik Suriye Federasyonu’nun inşasındEFR-DAXUYANYA-MECLISA-REVEBER (2)a da ısrarcı olduğumuzu belirtiyoruz.

Efrin Kantonu halkından YPG ve YPJ’ye destek vermelerini istiyoruz. Şehitlerin ve özgür iradenin öncülüğünde Demokratik Suriye Federasyonu’na ulaşacağız.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu da lanetliyor ve uluslararası insan hakları örgütlerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanında durmaları, Türkiye’nin Kürt halkına karşı zulüm siyasetinin karşısında durmaları çağrısı yapıyoruz.”

Açıklama YPG/ YPJ ve Efrin halkının direnişini selamlayan sloganlarla son buldu. (ANHA)