Home , Avrupa , İlk Ve Orta Öğretim Öğretmenlerinden 48 Saatlik Grev

İlk Ve Orta Öğretim Öğretmenlerinden 48 Saatlik Grev

YUNİSTAN | 05 – 05 – 2010 | 4 ve 5 Mayıs günleri genel greve giden ilk ve orta öğretim öğretmenleri sendikaları OLME ve DOE’ ye, memur sendikaları konfederasyonu ADEDİ de grev kararı alarak destek verdi. Başta ilk ve orta öğretim okulları olmak üzere devlet kurumları bugün çalışmadı.

Saat 12:00’ de Propilea meydanında toplanan eğitimciler, öğrenciler, memurlar eğitim alanında yapılmaya çalışılan değişiklikleri protesto etti. Bakanlığın gündeme getirdiği yeni yasa paketi ile birlikte eğitim emekçilerinin çalışma koşulları bütünüyle değişmekte. İlk olarak kemer sıkma politikaları çerçevesinde, sözleşmeli, maaşlı vb. binlerce emekçinin iş akitleri yenilenmeyecek. Çalışma şansını bulanlar ise esnek koşullarda çalışmak zorunda kalacaklar.

Sınavı geçenler ise, iki yıllık gözetleme süresinden geçecek. Bu süre sonucunda “başarılı” görülmeyen öğretmenler işlerinden olacak. Bütün bunlara karşı direnen ve grev yapanlar ise her türlü kovuşturmaya maruz kalabilecek. Paket daha pek çok maddeyi içermekte.

Miting alanında yapılan konuşmalarda, saldırılara karşı durma ve ayaklanma çağrıları yapıldı. Binlerce eğitimcinin katıldığı miting devamında yapılan yürüyüşle devam etti. Meclise ulaşan kitlenin önü polis tarafından kesilince, kitle polisin çekilmesini talep etti. Yolu açmayan polis ile kitle arasında kısa süreli arbede yaşandı. Uzun süre meclis önünde bekleyen kitle sonra yürüyüşüne devam etti. Arbede sonrası tüm yolları tutan polise sloganlar atılarak tepki gösterildi.

Eylem sonunda 5 Mayıs genel grevine kitlesel katılım çağrıları yapıldı.