Home , Avrupa , Dünya Ekonomik Formu İsviçre`de Protesto Edildi

Dünya Ekonomik Formu İsviçre`de Protesto Edildi

DAVOS | 10 – 02 – 2010 | 1971 yılından beri her yıl toplanan Dünya Ekonomik Forumu bu yıl İsviçre nin Davos kasabasında  27.01.2010 tarihinde  40. toplantısını gerçekleştiriyor.  DEF in 2010 toplantısının gündemi ise   “Dünyanın Durumunu Düzelt,  Yeniden Düşün, Yeniden Tasarla, Yeniden Kur “ başlığıyla gerçekleştiriliyor.

Bu yıl Dünya Ekonomik Formu protesto etmek için 23 – 30 Ocak 2010 tarihleri arasında Yerli ve Göçmen Anti Faşist Kurumlar tarafından çeşitli gösteri,  toplantı ve yürüyüşler gerçekleştirildi.

Anti faşist kurumların oluşturduğu  ve  İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu  ( ITIF )  olarakta destekledigimiz  Anti Davos Blok 30 Ocak 2010 İsviçre nin  Basel şehrinde görkemli bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. 1000 yakın kitle katılımıyla yapılan yürüyüş esnasında anti faşist grupların militan tavrı dikkat çekmekteydi. Yürüyüş güzergahı boyunca havai fişek kulanmaları Basel Kantonal Bankın camlarını kırmaları ve 4 yıldızlı bir otelin camlarına yumurtayla protesto etmeleri esnasında  sivil polislerle kısa gerginlikler yaşanılmasına ragmen,  genel anlada polis müdahaleyi göze alamadı.

Yürüyüşün bitiş noktasına  gelindiginde ise WEF in önemli kararlar aldıgı ve Forma önemli katkılar sagladıgı bilinen merkezi olarakta atfedilen binası önünde önce açıklamalar yapıldı, ardından binanın ön cephesine devasa büyükükte kaptalizmi ve ekonomi formu,  DAVOS u   protesto eden pankart asıldı.  Ardından binanın giriş kapısına tuglalardan sembolik duvar örülerek burdan çıkamassınız mesajı verilerek alkış ve sloganlarla eylem bitirildi.