Anasayfa , Haberler , İDGB, Mehmet Yeşilçalı’nın Almanya’ya teslim edilmesini kınayan bir açıklama yaptı

İDGB, Mehmet Yeşilçalı’nın Almanya’ya teslim edilmesini kınayan bir açıklama yaptı

İDGB-Logo-yazılı-029İsviçre Demokratik Güç Birliği İDGB, Mehmet Yeşilçalı’nın Almanya’ya teslim edilmesini kınayan bir açıklama yaptı. Bu açıklamayı aşağıda yayınlıyoruz.

 

BASINA ve KAMUOYUNA

Mehmet Yeşilçalı Almanya’ya İade Edildi!

İDGB İsviçre Demokratik Güç Birliği, İsviçre devlet kurumlarının bu yanlış politik kararını açıkça ve sert biçimde kınamaktadır.

Mehmet Yeşilçalı’nın üyesi olduğu İTİF/ATİK açıklaması bizlere ve kamuoyuna ulaşmıştır.

Buna göre:

15 Nisan 2015’de ATİK operasyonu kapsamında İsviçre’de tutuklanan Mehmet Yeşilçalı Almanya’ya iade edildi. Almanya’nın iade istemi üzerine hukuki bir mücadele sürdürülmekteydi. Almanya ve İsviçre hükümetleri arasında hukuki ilişkilerden çok siyasi ilişkilerin etkisiyle işleyen bir süreç yaşanmıştır.

ATİK operasyonun hukuki olmaktan çok siyasi karakteri Mehmet Yeşilçalı’nın iade sürecine de damgasını vurmuştur. Adalet bakanlığı tarafından iade talebinin gerçekleşmesine dair karara Yargıtay’da yapılan itiraz sonuçlanmıştır. Mahkeme, bakanlığın iade kararına yapılan itirazı red ederek iade işlemlerinin derhal yapılmasına karar vermiştir. 8 Mart 2016 tarihinde ailesi ve yoldaşlarına haber dahi verilmeksizin İsviçre’nin Freiburg hapishanesinden adeta kaçırılarak Almanya’ya sevk işlemi gerçekleşmiştir.“

Bu durum ve ayrica Almanya devleti tarafından 129b yasasına göre tutuklu bulunan tüm devrimcilerin durumu, Avrupa’da gözlemlenen hızlı gericileşmenin ve bu çerçevede hukukun keyfi kullanımının kötü birer örneğidirler.

Bu uygulamalarla, göçmen hareketinin enternayonalist bilincinin daraltılması, güdükleştirilmesi\ geriletilmesi, ülkede ve Avrupa’da halk yararına politika yapanların, kararlı anti-kapitalist mücadele sürdürenlerin önünün kesilmesi hesabı yapılmaktadır.

Bu uygulamalar keyfidir, sorumsuzdur, tepki uyandırıcıdır, geçerli demokratik normların ihlal ve iğfal edilmesidir.

Bu uygulamalar ve ilgili davaların açılmış olması: Avrupa devletlerinin, Halk düşmanı ve savaş kışkırtıcı karakteri iyice açığa çıkan Türk devletinin dümen suyunda dolaşmaları, ona siyasi ve diplomatik destek vermeyi sürdürdükleri, bu bağlamda, kendi ilan ettikleri “Avrupa / Batı değerleri“ni çöpe attıkları anlamındadır.

Bu anti-demokratik durum, asla kabul edilemez. Bu karar geri çekilmeli ve tüm tutuklular hemen serbest bırakılmalıdırlar.

İTİF/ATİK’li yoldaşlarımızın kendi basın açıklamalarında belirttikleri gibi: „Asla pes etmeyeceğiz, asla taviz vermeyeceğiz“.

Bunun ilk ve son olmayacağını, Avrupa devletlerinin, Erdoğan yönetimin „göçmen santajı“na boyun eğdiklerini, ayrıca da gerçekte kendilerinin doğrudan ve dolaylı tarafı oldukları NATO saldırganlığı konseptlerine hala bağlı kalarak, bundan sonrada bu tür hukuk cilalı / boyalı ama özünde anti-demokratik gerici saldırılarını sürdüreceğini ön görüyoruz ve bu gerici saldırılara pabuç bırakmayacağımızı, ilan ediyoruz.

8 Mart 2016

İDGB İsviçre Demokratik Güç Birliği