Home , Avrupa , HTİF: “Efrin’i İşgal Saldırısına Dur De”

HTİF: “Efrin’i İşgal Saldırısına Dur De”

Faşist Türk devletinin Efrin’i işgal girişimi ve saldırılarını nefretle kınıyoruz. 

Faşist Türk devletinin bugün Erdoğan-AKP ve destekcisi MHP iktidarı üzerinden yaşama geçirmek istedikleri işgal arzuları başta Kürt halkı olmakla beraber Efrin topraklarında barış içinde yaşayan tüm halklara karşı topyekün savaşa dönüşmüş bulunmaktadır. 

Esasında faşist Türk devletinin desteklediği çetelerin Kobane ve Rojava’da aldığı yenilginin ve devamında Rojava devriminin kazanımlarına karşı tahamülsüzlüğün bir ürünü olarak saldırganlaştı/saldırganlaşıyor. 

Bir diğer nokta ise Suriye’de emperyalistler arasında pazar paylaşımından kaynaklı yaşanan çelişkilerde Türk devletiyle yaptıkları kirli pazarlıktır. Bu pazarlık sonucu faşist Türk devletine işgal izini çıktı. Yaşadığımız ülke Hollanda da dahil olmak üzere AB, Amerika, Rusya ve diğer emperyalist ülkeler dökülen kanların başlıca sorumlularıdırlar. 

HTİF olarak bir an önce Hollanda devleti ve kurumlarını bu işgal saldırısını protesto etmeye ve gereken müdahaleleri yapmaya çağırıyoruz. 

Aksi takdirde onlar da Faşist Türk devletinin ve onun temsilcisi Erdoğan-AKP iktidarı kadar yaşanacak ölümlerden sorumlu olacaktır. 

Başta federasyonumuza bağlı kurumlarımız olmak üzere tüm emekçi göçmen halkımızı vakit geçirmeksizin başta Efrin halkı olmak üzere, bölge halklarıyla dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. 

Bu faşist saldırıyı Kobane ve Rojava’da olduğu gibi halkların birleşik mücadele ve dayanışmasıyla durdurabiliriz. 

 

Kahrolsun Faşizm! 

Efrin Halkı Yanlız Değildir! 

Yaşasın Kürt Ulusunun ve Bölge Halklarının özgürlük mücadelesi! 

 

HTİF Yönetim Kurulu