Anasayfa , Haberler , “Sendikal mücadelenin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz”

“Sendikal mücadelenin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz”

KESK_açıklmaKamu Emekçileri Sendikası, Başbakanlık tarafından kamu emekçilerini hedef alan genelge ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayarak tepkisini ortaya koydu.

Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgede “terör”le ilişkisi olan kamu çalışanlarının işten atılarak muhalif sesleri kesmeye çalışan AKP hükümetine tepki gösteren KESK yazılı bir açıklama yaptı.

“Sendikal mücadelenin tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz” başlıklı açıklamada kamu çalışanlarının örgütlenmesini ve AKP hükümetine karşı yükseltilen muhalif seslerin kesilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Başbakanlık tarafından kamu çalışanlarına yönelik yayınlanan “Terör” genelgesinin amacının, kamu çalışanlarının hükümet politikalarına biat etmelerini sağlamak, muhalif sesleri susturmak, kamu çalışanlarını pasifize etmek, etkisizleştirmek, hükümete ve saraya yedeklemek olduğuna vurgu yapıldı.

Emekçilerin örgütlü gücünü kırmak, sendikal örgütlülüğünü dağıtmak, emekçilere ve halka yönelik sınıfsal ve ulusal baskıları tırmandırmak istenildiğine değinen KESK, iyice tırpanlanan hak ve özgürlükleri yok etmek ve planlanan tek adam modelinin sorunsuz hayata geçirilmek istenildiğini belirtti.

“Kürtlerin özyönetim talepleri azgın bir şekilde bastırılmaya çalışılıyor”

Kürt halkına yapılan saldırılara da değinilen açıklamanın devamında “Kürtlerin özyönetim taleplerinin azgın bir şiddetle bastırılmaya çalışılması, emekçilerin sefalet ücretleriyle yaşama mecbur edilmesi, yönetimin en üst düzeyinde yolsuzlukların ve hırsızlıkların yaşanması, çevrenin üç beş şirketin çıkarı için talan edilmesi ve bütün bunlara karşı çıkanların devletin zor aygıtlarıyla cezalandırılmaya çalışılması, toplumda muhalif seslerin yükselmesine neden olmaktadır.” denildi.

Kamu Emekçileri Birliği, tüm emekçileri bu genelgeye karşı mücadele etmeye, kamu emekçilerinin fiili meşru mücadelesi ile genelgeyi tarihin çöplüğüne atma çağrısı yaparak açıklamayı sonlandırdı.