Home , Avrupa , Duisburg’da Avrupa Parlamento Seçimleri İçin Panel Yapıldı

Duisburg’da Avrupa Parlamento Seçimleri İçin Panel Yapıldı

DUISBURG | 26.05.2019 |ATİF-MLPD ve NAW-DEM tarafından, 24 Mayıs (Cuma) günü organize edilen etkinliğe, Avrupa parlamento seçimlerinde aday olan Erhan Aktürk, Peter Weispfenning ve (Almanya Kürdistan Topluluklar Konfederasyonu) eş başkanı Tahir Köçer panelist olarak katıldılar. Saat 19;00’da Süleyman Gürcan moderatörlüğünde açılış konuşmasıyla, startı verilen panelde, ilk söz hakkını (KTK) eş başkanı Tahir Köçer’e verildi.

Köçer konuşmasında; öncellikle Avrupa parlamento seçimleri vesilesiyle, ortak çalışmanın önemine değindi. “Enternasyonal Liste-MLPD adaylarından, Lisa Gärtner, Erhan Aktürk ve Peter Weispfenning’i yakından tanıyoruz. Elbette ki bizim destekleyeceğimiz demokrat, devrimci ve sosyalist adaylarımız bunlardır. Özelliklede MLPD’nin Rojava’da yaptığı sağlık tesisleri ile Kürt halkına verilen destek çok anlamlıdır. Yine MLPD bugün Almanya’da birçok sorunumuzu sahiplenmektedir. Diğer yandan ATİF ile zaten yakın çalışıyoruz. Devrimci örgütlerle dostluk ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak istiyoruz. Bu birlikte çalışmamız sadece seçimle sınırlı kalmamalı, mevcut durumu önümüzdeki döneme taşımalıyız.“ diyerek ve birlikte mücadele etme çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

İkinci konuşmacı olan Erhan Aktürk ise yaptığı açıklamada, neden Avrupa Parlamentosuna milletvekili adayı olduğunu şöyle anlattı; “Bugün yaşadığımız coğrafya kapitalist-emperyalist sistemin hâkim olduğu Avrupa kıtasıdır. Mevcut kıta ülkelerinde demokrasi, hak ve özgürlükler mücadelesinin koşulları olduğu her alanda verilmesi ve yükseltilmesi gerekmektedir. Bu nedenle parlamentolarda bu koşullar oluşmuşsa, mücadelenin büyütülmesi için, taktik bir politika olarak yararlanmak gerekmektedir. Diyerek konuşmasını şöyle devam etti. Yine Avrupa da yaşayan yerli ve göçmen halkların parlamento seçimlerine ilgi duyduğu ve ezici çoğunluk kitlelerin yüzü halen parlamentoya dönük olduğu gerçekliği önemli nedenler arasındadır. Bu anlamda parlamento bizim için bir amaç değil, sadece politik mücadelenin taktik bir aracıdır.“ dedi. Konuşmasının devamında Avrupa’da gelişen ırkçılık ve güçlenen faşist partilere, derinleşen yoksulluk ve sefalete de değinerek, Almanya Türkiye ekonomik ve Askeri ilişkilerin yoğunluğunu da vurgulayarak, günümüzde birlikte çalışmanın ve ortak hareket etmenin öneminin altını çizdi. Ardından “Mücadele edenler kaybedebilir, mücadele etmeyenler baştan kaybetmiştir” alıntısıyla mücadele etme çağrısı yaparak, konuşmasını bitirdi.

Üçüncü konuşmacı olan Avukat Peter Weispfenning de Avrupa Birliğinin emperyalist bir birlik olduğu, halkların çıkarına ve yararına hiçbir şey yapmadıkları ve hiçbir soruna da çözüm üretmedikleri ortadadır. Bu nedenle emperyalist sömürüye karşı kesintisiz mücadele etmeliyiz. Diyerek Rojava’da inşa etikleri sağlık merkezlerinde şimdiye kadar 7 bin çocuğun doğduğu ve binlercesinin de sağlık tedavisini gördüklerini mutlulukla anlattı. Ardından Almanya devleti Türkiye ve Kürdistanlı devrimci ve sosyalist örgüt ve kurumları, kırmineleştirerek baskı altına aldığını belirten, Avukat Peter Weispfenning, MLPD olarak, yaptıkları çalışmalara da değinerek, herkesi oy kullanmaya ve önümüzdeki dönem birlikte mücadele etme çağrısı yaparak konuşmasını bitirdi.

Daha sonra panelistlere gelen sorular ve verilen cevaplarla, dinleyicilerin konuşmalarından sonra panel coşkulu bir şekilde bitirildi.