Anasayfa , Avrupa , Duisburg'da 25 ​Kasım Mitingi

Duisburg'da 25 ​Kasım Mitingi

DUISBURG | 1 – 12 – 2012 | 25 Kasım Duisburg Sehir merkezinde Kadına yönelik şiddet protesto edildi. Eyleme ADKH, Frauenverband Courage, Kürt Kadın Hareketi,Yeni Kadın ve VERDI sendikasından kadınlar katıldı.

Mitingde yapılan Almanca-Kürtçe açılış konuşmasının ardından Koro eşliginde türküler söylendi. Frauenverband Courage tarafindan hazırlanan, şiddetin bir cok yönlerini teşhir ve protesto içeren Skec ilgiyle izlendi.

ADKH adına yapılan konuşmada, “Erkek egemen sistemin kadına yönelik her türlü şiddetine vurgu yaparak, gectigimiz günlerde Türkiye ve Kuzey Kürdistanda DKH temsilcisi Eylem Yıldız ve diger aktivistlerine yönelik yapılan saldırı ve tutuklamalar kınandı. Her gecen gün yeni hak gaspları, yasaklar, savaşlar ve gelişen yoksullukla birlikte, özgürlügümüze yeni zincirler vurmaya devam eden erkek egemen sisteme karşı, Enternasyonal Kadın Dayanışmasının dahada yükseltilmesinin önemi ve aciliyetine dikkat çekti

Protesto mitingimiz Kürt Kadın Hareketinin konuşmasının ardından Kürt Folklor ekibinin renkli ve çoşkulu halayları ile sonuçlandırıldı.