Home , Avrupa , Duisburg: “Yeter! Savaş, Kriz ve Enflasyonun Faturasını Ödemek İstemiyoruz!“

Duisburg: “Yeter! Savaş, Kriz ve Enflasyonun Faturasını Ödemek İstemiyoruz!“

DUİSBURG|07.11.2022| Yeni kurulan Duisburg ittifakı „Isıtma, Ekmek ve Barış“, Duisburg’daki ilk başlangıç etkinliğini “Yeter! Savaş, kriz ve enflasyonun faturasını ödemek istemiyoruz!“ şiarıyla dün gerçekleştirdi.

ATİF’e bağlı Gençlik ve Kültür Derneği’nin de bileşeni olduğu “Isıtma, Ekmek ve Barış“ isimli platformun eylemi, 5 Kasım Cumartesi saat 14:00’te başladı.

Yaklaşık 100 katıldığı, müzik performansı ve konuşmaların yer aldığı açılış etkinliği, Duisburg Merkez İstasyonu’nun önünde gerçekleşti. eylem esnasında, insanlar tarafından memnuniyetle kabul edilen sürpriz çantalar ve bilgi materyalleri dağıtıldı.

Eylemde ATİF adına konuşma yapan Şevki Kaya “Biz bugün burada Ukrayna’daki savaşın hala devam etmesine katkıda bulunan ve daha acımasızca olmasını sağlayan Alman devletini protesto ediyoruz. Biz bugün burada emperyalist devletlerin savaş maaliyetlerini halktan, işçi ve emekçilerden çıkartmasına karşı çıkıyoruz. “ dedi.

Önümüzdeki haftalarda, ittifak Duisburg şehrinin Hamborn, Meiderich ve Hochfeld semtlerinde daha fazla kampanya ve bilgi standı ile hazır bulunacağını duyurdu.

Eylem sonlanırken “İttifaka katılın ve katılın! Enflasyona karşı aktif olun!“ çağrıları yapıldı.