Anasayfa , ATİK , Zürih de İz belgeseli izleyici ile buluştu.

Zürih de İz belgeseli izleyici ile buluştu.

İSVİÇRE|23.10.2017|İsviçre`nin dört bölgesinde gösterime giren İz belgeseli 22 Ekim tarihinde ilk gösterimini yaptı. İsviçre gösterimleri ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) aktivistleri tarafından örgütlendi. 

“Dünyanın en kötü şöhretli 10 hapishanesinden birini” konu alan İZ belgesel filmi, Zürih`de yapılan 3 seanslı özel gösterime katılım sağlayanlar tarafından ilgiyle izlendi. Gösterimler öncesi ATİK konseyi adına yapılan açılış konuşmalarının ardından izleyicilere sunuldu.

Belgeselin yapımcısı yönetmeni Hakan Gürer`in de katılım sağladığı etkinlikte Türkiye hapishanelerinden fotoğraf karelerinin asılı olduğu salonda her gösterimin ardından, Aperolar eşliğinde sohbetlerle samimi bir ortam yakalandı. 

Almanya, Fransa, Yunanistan, Avusturya ve İsviçre`de 15 Nisan tarihinde tutuklanan 10 ATİK`li devrimci için hazırlanan dayanışma kartları ile stant çalışmasının olduğu etkinlikte katılımcılar Amed zindan direnişçilerinden Müslüm Elma`nın da içinde olduğu tutsaklara mektuplar yazdı.

Etkinliğe Amed zindan direnişçilerinden Cemal Miran, Bekir Teker ve farklı tarihlerde Türkiye hapishanelerinde direnen eski mahpuslar ve Ölüm orucu direnisçileri katılım sağlayarak onurlandırdı.

İsviçre gösterimlerinin ikincisi 11 Kasım tarihinde Biel/Bienne şehrinde gerçekleşecek.