Home , Avrupa , Duisburg ‘da Başbakan Olaf Scholz’un Katıldığı Mitingi Protesto Edenlere Polis Saldırdı

Duisburg ‘da Başbakan Olaf Scholz’un Katıldığı Mitingi Protesto Edenlere Polis Saldırdı

DUİSBURG| 09.06.2024| Duisburg’da 8 Haziran günü 100’den fazla kişi savaş şansölyesi Olaf Scholz‘u SPD’nin Duisburg’daki Avrupa Seçimleri için katıldığı mitinginde yüksek sesle protesto etti. Gerek miting alanında ve gerekse de şehrin merkezinde olağanüstü polisiye önlemler vardı. Çevredeki çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Polis bariyerleri ile çevrili SPD’nin son mitingine ancak güvenlik tarafından üst ve çanta kontrolünden sonra katılmak mümkündü.

Son mitingin „iyi katılımlı“ görünmesi için ağırlıklı olarak Duisburg ve diğer şehirlerden SPD üyelerinin miting alanına taşınması dikkat çekiciydi.

Almanya’nın Filistin’de uygulanan soykırımdaki suç ortaklığına karşı yapılan protesto başlangıcından itibaren çevik kuvvet polisi tarafından kriminalize edilip, protestocu kitle çembere alınarak kameralarla kayıt edildi. Savaş Şansölyesi Scholz sahneye çıktığında, çevik kuvvet polisi grubu sopalarla, yumruklarla ve tekmelerle dövmeye ve yasa dışı bir şekilde çembere almaya başladı.

Aralarında gençler, yaşlılar ve engellilerin de bulunduğu 84 kişi yaklaşık 4 saat boyunca kuşatıldı, kimlik tespiti ve fiziksel arama yapıldı. Protestocuların kişisel ve biyometrik verileri kaydedildi.

Saatlerce süren kuşatma sırasında Ivana Hoffmann Festivali’ne katılanlar ve Filistin’le dayanışma içinde olan kitle dayanışma gösterdi, polis şiddetini yüksek sesle protesto etti ve çembere alınan gruba su ve yiyecek yardımında bulundu.

Baskı ve gözdağına rağmen kitle son ana kadar protestoyu sürdürerek, devletin yalanlarına ve kışkırtmalarına karşı sokaklara çıkmaktan, protesto etmekten vazgeçmeyeceğini haykırdı!

Eylemciler ‘’Alman devletinin baskısı bizi yıldıramaz!’’ ‘’Filistin ile dayanışma yasaklanamaz!’’ ‘’Filistin ile dayanışma polis şiddetiyle engellenemez!’’ ‘’Yaşasın enternasyonal dayanışma!’’ sloganları attı.