Anasayfa , Dünya , Dr. Saibaba yine tutuklandı!
Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba
Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba

Dr. Saibaba yine tutuklandı!

9 Mayıs 2014 tarihinde Hindistan polisi tarafından evinden kaçırılan ve bir hücrede ölüme terkedilen ancak oluşan tepkiler ve sağlık sorunlarından kaynaklı 3 Temmuz 2015 tarihinde şartlı tahliye ile serbest bırakılan Dr. Saibaba 25 Aralık 2015 tarihinde tutuklanarak Nagpur cezaevine gönderildi.

Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba

Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba

Cezaevi yönetimine yazdığı dilekçede “Bel ve bacak ağrılarımın dinmesi için sıcak su ile duş almam gerekiyor, daha önce bana verilen sıcak duş hakkını tekrar talep ediyorum, ayrıca daha önceki kaldığım dönemde ailem tarafından getirilen süt, yumurta, meyve vs besin maddelerin bana ulaşmasını sağlamınızı talep ediyorum” diyen Saibaba doktor raporuyla %90 engelli olmasının yanısıra kalp ve diğer sağlık sorunlarıda yaşıyor. Ayrıca cezaevinde kaldığı dönemde böbrek sorunları yaşamaya başladığıda söylendi.
Devrimci Demokrat Cephe Eş-Sekreteri Dr. GN Saibaba Hindistan’ın sistemine ve Hindistan’daki sistemin temsilcilerine karşı direnişiyle tanınan saygıdeğer bir aydındır. Kendisi Kaşmir’den Tamil Nadu ve Nagaland’a kadar halkların mücadelesinde önemli rol almış ve Adivasis, Dalitler gibi ezilen yerel halkların hak alma ve mücadelesinde yer almıştır. Dünya çapında geniş bir ilişki ağı olan Saibaba Filistin halkının ve Irak direnişini gibi birçok uluslararası anti-emperyalist direnişleri desteklemiştir.