Home , Avrupa , BERLIN`de ABDULLAH ÖCALAN`A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜSÜ

BERLIN`de ABDULLAH ÖCALAN`A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜSÜ

BERLyyyIN | 25-07-2016|  15 Temmuz 2016 da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Avrupa’da Kürtler Kürt Özgürlük Hareketi  Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin kaygılarını sokaklarda gerçekleştirdikleri eylemler ile protesto ettiler.

Bu eylemlerden biride 23.07.2016 tarihinde Almanya`nın başkenti Berlin`de Navdem-Berlin ve Kürt Özgürlük Kurumlarının ,, Abdullah Öcalan`a Özgürlük„ çağrısı ile düzenledikleri bir yürüyüş ile gerçekleştirildi. Yürüyüş Berlin-Hermannplatz istasyonunda başlayıp Türklerìn yoğun yaşadığı sokaklardan geçerek Kotbusser Tor Meydanı`nda  son buldu. 15 Temmuz 2016  darbe girişiminin ardından Avrupa’da Kürtler Kürt Özgürlük Hareketi  Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin kaygılarını sokaklarda gerçekleştirdikleri eylemler ile protesto ettiler.

Yürüyüşe Türkiye`li örgütlerden Partizan  örgütüde  bayrakları ile katılarak  destek verdi.

Yürüyüş alanında ve esnasında söz alan konuşmacılar, Türkiye devletinin Abdullah Öcalan`a uyguladığı tecriti lanetlediler. TC nin Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerini kabul etmemelerinin dayanakları eleştirilerek, bir an önce bu talebin gerçekleştirilmesi çağrısı yapıldı.

Yürüyüş bitiş meydanında yapılan konuşma ve açıklamalar sonrasında olaysız bir şekilde son buldu.