Home , Haberler , MLKP’den TİKKO gerillaları için açıklama

MLKP’den TİKKO gerillaları için açıklama

Unknown“Sömürgeci faşist devlet kaybedecek halkların özgürlüğü için savaşanlar kazanacak” başlığı taşıyan açıklama şöyle: “TKP/ML TİKKO gerillası, üç yoldaşımız sömürgeci Türk devletine karşı savaşırken Dersim-Mercan vadisinde  ölümsüzleştiler. Ölümsüzleşen yoldaşlarımızı saygıyla anıyor mücadelelerini, halklarımızın özgürlük düşünü gerçek kılana kadar sürdürme sözümüzü yineliyoruz.

Halklarımıza kirli savaşı ve zulmü dayatan sömürgeci faşist  AKP devletine karşı yükselttiğimiz özgürlük mücadelesi yıldızlaşanlarımızın yol göstericiliğinde büyüyecektir. Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal), Özgüç Yalçın (Sefkan) yoldaşların sömürgeci Türk devletine karşı yükselttiği kavga bayrağı elden ele dolaşacaktır.

Başta, TKP/ML  TİKKO’dan yoldaşlar ve şehitlerimizin aileleri olmak üzere, halklarımıza başsağlığı diliyor, taziyelerimizi bildiriyoruz.

Ünal, Yurdal ve Sefkan yoldaşlarımız şahsında bir kere daha şehitlerimize söz veriyoruz ki umutlarını ve özgürlük düşlerini gerçek kılacak, özgürlük ve sosyalizmin zaferini birleşik mücadelemizle, bölgemize ve halklarımıza armağan edeceğiz.”