Anasayfa , Avrupa , Krizden Kaynaklı Sağlık Sorunları Arttı

Krizden Kaynaklı Sağlık Sorunları Arttı

YUNANİSTAN | 08 – 06 – 2010 | Son 4 ay içerisinde, normalinden 2 kat daha fazla hasta Atina’daki Dromokaitio hastanesinin servisine başvurdu. Özellikle psikiyatri bölümünde görünen bu artışın nedeni ise ekonomik kriz ve gelecek konusunda belirsizlik.

Yunanistan’a İMF’nin girmesi, insanlıkdışı boyutlardaki kısıtlama paketi ve gelecek dönemde yeni önlemlerin alınacağı haberi Yunanistan halkına korku saçmaya devam ediyor. Yunan gazetesi To Vima’ya göre bu sebeblerden dolayı sadece hastanelerde değil, aynı zamanda psikiyatrilerde de hasta sayısı kat kat artıyor. Hastalar buralara anti depresyon ilaçları almaya veya gelecek hakkında korkularını doktorlara ifade etmek için başvurulduğu belirtiliyor.

Hastalar içerisinde özellikle de emekliliğe ayrılıp, gelecekte maaşlarının kısıtlanmasıyla birlikte geçim sıkıntısı çekeceklerini düşünen yaşlılar öne çıkıyor.

To Vima’ya göre hasta artışı gelecek zamanda da artış gösterecek, varolan bakıcı ve doktor sayısı ise, bu artışı karşılamaya yetersiz kalacak.