Home , Haberler , DHKC’den 10 Gerilla İçin Açıklama

DHKC’den 10 Gerilla İçin Açıklama

DERSİM |18.01.2017| DHKC yaptığı bir açıklama ile Dersim’de bulunan gerilla birliklerine yönelik yapılan askeri operasyonda 10 gerillasının ölümsüzleştiğini belirtti. Yapılan açıklamaya göre 10 gerillanın yan yana bulunan üstlenim kampına yönelik hava harekatı sonucu ölümsüzleştiği belirtildi.

Halkınsesitv’de duyurulan açıklamada, hava harekatının 7 Kasım tarihinde gerçekleştiği ve savaş uçağı bombardımanı sonrası gerillaların ölümsüzleştiği  ve bu hava bombardımanından Leyla AracıMahir Bektaş ve Oğuz Meşe isimli 3 DHKC gerillasının sağ kurtulduğunu öğrenildiği belirtildi.

Çatışmadan sağ çıkan Oğuz Meşe Dersim girişinde bulunan polis noktasında girdiği çatışmada, Leyla Aracı ve Mahir Bektaş ise daha sonra 28 Aralık tarihinde asker ile gerillalar arasında yaşanan çatışmada ölümsüzleşmişti. Bu çatışmada Türk devleti 1 uzman çavuşun yaşamını yitirdiği duyurmuştu.

Leyla Aracı’dan mektup: “Güçlü olan bizleriz”

Bu bilgilerin; geçtiğimiz günlerde şehit düşen DHKC gerillası Leyla Aracı’nın, Aracı şehit düştükten sonra kendilerine ulaşan mektubundan öğrenildiği aktarılan açıklamada: “7 Kasım 2016 tarihinde DHKC İbrahim Erdoğan Kır Gerilla Birliğimize bağlı bir grup gerillamızın bulunduğu sığınak, oligarşinin işbirlikçi faşist ordusu tarafından uçaklarla bombalanmıştır. Sığınaktan sağ kurtulan yoldaşlarımız tarafından, sığınağımızda bulunan yoldaşlarımızdan bir kısmının şehit düştüğü bilgisi ulaştırılmıştır” denildi.

Yaşanan hava operasyonu sonrası, operasyonu ve operasyon sürecini anlatan Leyla Aracı, yazmış olduğu mektupta şunlar yazılı:

(Türk askeri için) “Bulunduğumuz yere gelmedi, indirme yapmadı, bizimle DHKC gerillaları ile karşılaşmaya cesaret etmedi, edemez de. Ancak bombalar, tarar, yakar. O kadar korkak ki tüm dağları yaktılar. Ondan sonra ancak gece indirme yaptılar ve kısa süre içinde ayrıldılar.

Biz kendi topraklarımızda savaşıyoruz. Bu halk bizim, bu topraklar dağıyla, taşıyla, kurduyla kuşuyla bizimdir. Genciyle, yaşlısıyla, kadını, erkeği, çocuğuyla bizimdir. Biz kendi topraklarımızda savaştığımız için güçlüyüz.

Güçlü olan bizleriz! Çünkü güç silahla, sayıyla ölçülmez. Güç, yürektedir, bilinçtedir, halkta ve haklı olandadır.” 

Ailelere cenazelere sahip çıkma çağrısı yapıldı

DHKC’nin şehit düşen gerillaların isimlerinin de açıklandığı ve dün kamuoyuyla paylaşıldığı açıklamada, şehit ailelerine seslenilerek gerilla cenazelerinin sahiplenilmesi çağrısında bulunuldu. 7 Kasım’da yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirdiği ve faşist TC devleti tarafından toplu mezara defnedildiği düşünülen ve bu tarihten itibaren haber alınamayan DHKC gerillalarının isimleri şöyle: Kenan Günyel,Mustafa Doğru, Hüseyin Gülmez, Tuncel Ayaz, Murat Gün, Melih Işık, Bünyamin Kılıç, Naciye Yavuz,Hünkar Derya Güneş, Aysun Saban. (Kaynak: Özgür Gelecek)