Anasayfa , Avrupa , DHF’ye Yönelik saldırı Londra’da Protesto edildi

DHF’ye Yönelik saldırı Londra’da Protesto edildi

Yüz çiçek Açsın Kültür Merkezi Londra’da, 27 Mayıs 2015 tarihinde, Demokratik Haklar Federasyonu’na (DHF), Halkın Günlüğü gazetesine ve HDP İstanbul 1’inci bölge 3’üncü sıra Milletvekili adayı Erdal Ataş’a yönelik İstanbul’da yapılan polis operasyonunu protesto etti. 

DHF'ye Yönelik saldırı Londra'da Protesto edildi

DHF’ye Yönelik saldırı Londra’da Protesto edildi

Demokratik Güç Birliği Platformunun destek verdiği eylem 28 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 5’te Wood Green Kütüphanesi önünde yapıldı. ATİK üyeleride eyleme destek verdiler.

Okunan basın Açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

ÇABALARINIZ NAFİLE; DEMOKRATİK HAKLAR MÜCADELESİ MUTLAKA BİR GÜN ZAFERLE TAÇLANACAKTIR

‘AKP nezdinde devleti büyük bir korku sardığı her gün daha da gün yüzüne çıkıyor.

Yağma, talan, hırsızlık, yolsuzlukla ülkeyi yönetenler emek sömürüsü, sosyal hak gaspları, siyasal yasaklarla yaşamımızı zapturapt altına almak isteyenler saldırıyor. Halkın büyüyen örgütlü öfkesini parçalamak isteyen gerici egemen güçler Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve Halkın Günlüğü Gazetesi üye ve çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli gözaltı saldırısı düzenledi.

Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) ve bileşeni Demokratik Gençlik Hareketi (DGH) Demokratik Kadın Hareketi (DKH) ve Halkın Günlüğü Gazetesi üye ve çalışanlarına yönelik yapılan gözaltı saldırıları, halkın örgütlü gücünü yok etme çabasıdır.

Bu faşist çaba karşısında “birlik, mücadele, zafer” şiarıyla mücadelemizi büyütelim.

1 Mayıs katılmak, kadın katliamlarını protesto etmek, Berkin Elvan’ı anmak ve katilerinden hesap sormak “suç” değildir. Ortada bir suçlu ve terörist var ise o da insanlarımızı masa başlarında hazırlanan düzmece polis fezlekeleriyle gözaltına alıp politik-kültürel haklarından zorla tecrit eden faşist devletin ta kendisidir.

Bir kez daha ilan ediyoruz: çabalarınız nafile; demokratik haklar mücadelesi mutlaka bir gün zaferle taçlanacaktır.’

Eylem atılan sloganlarla sona erdirildi.