Anasayfa , Avrupa , Devrimin Emektarı Dursun Çaktı Anılıyor

Devrimin Emektarı Dursun Çaktı Anılıyor

ULM|19.02.2022| ATİF üyesi Ulm Tohum Kültür Merkezi, geçtiğimiz yıl 25 Şubat’ta hayatını kaybeden Dursun Çaktı için anma etkinliği düzenliyor. ATİK Konseyi eski üyelerinden ve bölgenin köklü kurumlarından Ulm Tohum Kültür Merkezi (TKM) kurucularında olan Dursun Çaktı, yakalandığı hastalığa yenik düşerek, geçtiğimiz yıl hayatını kaybetmişti. 70’li yıllardan beri yarım asıra yakın süre boyunca mücadelenin en ön saflarında yer alan sosyalist-devrimci Dursun Çaktı, hem yaşadığı bölgede hem de Avrupa’da “Devrimin emektar işçisi” olarak tanınıyor.

Çaktı, mezarı başındaki etkinlik sonrası ayrıca büyük bir salonda da devam edecek. 27 Şubat pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinlik için önce, saat 13.00’da Ulm Merkez Mezarlığında bir etkinlik düzenlenecek. Daha sonra, Breitingerstr. 17, 89179 Beimerstetten adresinde bulunan salonda, saat 14.00’dan itibaren konuşmalar, müzik dinletisi, şiir dinletisi, sinevizyon gibi zengin içerikli anma programı devam edecek.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (ATİF) üyesi Ulm Tohum Kültür Merkezi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Ulm Tohum Kültür Merkezinden Dursun Çaktı Anmasına Çağrı

Aramızdan ayrılışının 1. Yılında Dursun Çaktı yoldaşı anıyoruz. Dursun Çaktı şahsında yine yitirdiğimiz Tohum emektarlarını da yapacağımız etkinlikle anacağız.

46. Yıllık emek ve özveri ile bugünlere taşınan Ulm alanında önemli bir demokratik mevzi olan Tohum Kültür Merkezi emektarlarını ve emekleri unutmayacaktır.

Bu vesile ile düzenlemiş olduğumuz etkinliğimize tüm dostlarımızı davet ediyoruz.

Ulm Tohum Kültür Merkezi