Home , Avrupa , Demokratik Kamuoyuna Zorunlu Açıklama

Demokratik Kamuoyuna Zorunlu Açıklama

Ulm’da Belediye seçimleri ile ilgili yapılan toplantı için AKM Ulm, HDB Ulm, CULTURA, FC.BİRUMUT, DİDİF ve DİTİB imzalı ortak afiş çıkarılmıştır. Kabul etmiyoruz.

Alanımızda demokratik ve anti-faşist kurumlar olarak birlikte faaliyet yürüttüğümüz, ortak faaliyetlerimize değer verdiğimiz kurumlarımızın Türk Diyanet İşlerine bağlı DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) gibi gerici ve şeriatçı bir kurum ile ortak imza ve etkinlik organize etmesini ısrarla eleştiriyoruz.

DİTİB Almanya çapında 980 camiden biri olup Cumhurbaşkanlığına bağlı Diyanet İşleri Bakanlığına bağlıdır. Türkiye’de gerici ideolojinin baş aktörüdür. Demokrasinin baş düşmanı kurumlardan biridir. Türk İslam sentezi çerçevesi içinde Aleviliğin asimilasyonu ve diğer inançların yok sayılmasında birinci derecede sorumludur. Verdiği fetvalar ile karanlık zihniyetin temsilcisidir. Dolaysıyla Almanya’da ki DİTİB bu zihniyetin ürünü ve devamcısıdır. Geçmiş yıllarda 15 imamın Almanya’da casusluk iddiası ile tutuklanması ve sınır dışı edilmesi bunun bir parçasıdır.

 Gerici Kurumlar Meşru Hale Getirilemez

Ulm alanında demokratik kurumlar olarak bulunduğumuz mücadele parçasında anti-faşist anti-emperyalist ve her türden gerici akımlara karşı değerli bir geçmişimiz var. Bugün hangi amaç ve nedenle olursa olsun bu değerli geçmişi buğulaştırmak, geleceğimiz için karanlık kapıların aralanmasına vesile olacaktır. Bugün savaş kışkırtıcılarına ve dini gericiliğe karşı daha açık ve net tavır içinde olmak gerekiyor. Bu anlamıyla gerici anlayış ve odaklara karşı ideolojik mücadeleyi önemsiz hale getirecek her pratikten özenle sakınılması gerekiyor. Aksi halde mücadele ettiğimiz tüm değerlerimizin gerçekçi bir manası kalmaz.

Bu nedenle imzası bulunan kurumların, bundan sonra yapacakları ortak etkinliklerde daha dikkatli ve seçici olmalarını umut ediyoruz.

ULM TOHUM KÜLTÜR MERKEZİ

YÖNETİM KURULU