Anasayfa , Avrupa , Irkçı Plattner’den Silah Kaçakçılığı

Irkçı Plattner’den Silah Kaçakçılığı

tirol_klpINNSBRUCK  | 15 – 07 – 2013 | Tirol eyaletin başkenti Innsbruck’ta ırkçı politikaları ile tanınmış olan güvenlik sorumlusu Klaus Plattner, görevinden uzaklaştırıldı.

Geçtiğmiz yıllarda, Innsbruck şehrinde iltica yasalarını sıkılaştıran ve birçok göçmenin, oturum iznine red veren 45 yaşındaki Klaus Plattner, karaborsada silah satmakla suçlanıyor. 2011’de Innsbruck komuoyunun gündemine oturan ve Afrikalı mülteci Lamin L.’nin sınırdışı edilmesini onaylayan Klaus Plattner, Plattform Bleiberecht ve ATİGF’e bağlı Demokratik Göçmenler Derneği’nin öncülük ettiği protestolarda, vermiş olduğu karardan dolayı kınanmıştı. Kısmen bir başarı elde edilmişse de, Lamin L. nin sınırdışı edilmesini önleyemeyen Plattform Bleiberecht ve Demokratik Göçmenler Derneği, mülteci yasalarına ve danışmanlık konularında elde ettigi deniyimler sonucu kendine daha etkin bir yol belirleyerek calısmalarına daha da hız vermiştir.

1 Ocak 2006 dan Ekim ayı 2012 ye kadar Avusturya devleti tarafından el konulan kaçak silahlar, mahkeme kararı ile, güvenlik sorumlusu Plattner K. tarafından imha edilecekti. Avusturya devletinin mülkiyetinde bulunan bu silahların imha edilmesiyle görevlendirilen, Innsbruck güvenlik sorumlusu  Plattner K., 58 silahı kendi mülkiyetine geçirerek karaborsada satışa çıkardı.Halkın güvenliğini iltica yasalarını sıkılaştırarak sağlayacağını öne süren Plattner K., asıl kara borsada kaçak silah satarak halkın sağlığını suistimal ettiği varsayılıyor.

11 Temmuz 2013 tarihinde Innsburck yüksek mahkemesinde 24 ay hapis cezasına çarptırılan Plattner K., yaptıklarını yalanlamayarak, kendi ruhsatına geçirimiş olduğu silahların gelirini Innsbruck şehrinin sosyal kurumuna bağışlamak istediğini savundu. Savcılık tarafından duruşmaya katılan şahitlerin söylemine göre ise, Avusturya devleti tarafından bir genelgeye göre el konulan silahların Viyana’ya imha edilmek için gönderilmesi gerekmekteydi. Yalnız Plattner K., bu yasa ile ilgili herhangi bir düzenlemeden haberdar olmadığını söyledi. Kararı açıklarken yargıç,şöyle konuştu: “Sizin Innsbruck güvenlik sorumlusu olarak, kanunları bilmeniz gerekiyor, ve bu kanunlara göre hareket etmeniz gerektiğini bilmelisiniz!” diyerek 24 ay hapsine kanaat getirdi. Ve daha sonrasında Platner K`nin avukatı verilen karara itirazda bulundu.

Tayfun K. | AHM