Home , Avrupa , Devrimci Sanatçı YILMAZ GÜNEY Paris’te Mezarı Başında Anıldı!

Devrimci Sanatçı YILMAZ GÜNEY Paris’te Mezarı Başında Anıldı!

PARİS | 14 – 09 – 2011 |  Devrimci sanatçı Yılmaz Güney ölümsüzlüğünün yirmiyedinci yildönümünde Paris’te ki mezarı başında 10 Eylül Cumartesi günü anıldı. Paris’te bulunan devrimci demokrat kurumlar her yıl olduğu gibi bu yılda devrimci sanatçı Yılmaz Guney için pére la chaise de bulunan mezarında bir anma etkinliği gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlik saat 13’te başladı. Etkinlik ATİK-Paris, FDHF, ACTIT, BIR-KAR, ODAK ve ALINTERİ tarafından organize edildi. Sanatçının mezarına çelenk konulması ve kısa bir açılış konuşması ile başlayan anma etkinliğine Yılmaz Güney şahsında yitirdiğimiz tüm halk sanatçıları halk savaşçıları ve tüm devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

Ardından tüm katılımcı kurumlar tarafından hazırlanan ortak metin bir temsilci tarafından okundu. Hazırlanan yazıda Yılmaz Güney şahsında devrimci bir sanatçının ve sanatının neleri kapsaması gerektiği, devrimci sanata nasıl yaklaşılması gerektiği uzerinde durulurken çeşitli burjuva ve küçük burjuva yapılanmaların yaptıkları etkinliklerle anmaların içinin boşaltılarak farklı yorumlanmasına ve değerlendirmeler yapılmasına vesile oldukları, bundan dolayı bu tür anmalara karşı temkinli olmak gerektiğine vurgu yapıldı.

Bununla birlikte son dönemlerde Türkiye’de özelde Kürt ulusuna genelde de tüm muhalif kesimlere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekilerek, özelde Kürt ulusunun direnişinin her türlü imha ve inkar saldırılarına karşı var olan direnişinin sahiplenilerek büyütülmesi ve direnişin sanatda dahil tüm alanlarda işlenilerek mücadelenin gelişmesine katkı sağlamasının gerekliliği üzerinde duruldu. Mücadelenin gelişen seyri içerisinde kendi sanatını ve sanatçısını yaratacağına vurgu yapıldı. Müzik dinletisinin ardından anma etkinligi; ”yaşasın devrimci dayanışma!” ”devrimci sanatçı Yılmaz Güney Ölümsüzdür!” sloganlarıyla sonuçlandırıldı.