Home , Avrupa , Devrimci Sanatçı Yılmaz Güney Nezdinde Kobaneye Bin Selam!

Devrimci Sanatçı Yılmaz Güney Nezdinde Kobaneye Bin Selam!

048ARNHEM  | 13-10-2014 | Pazar 12 Ekim tarihinde Hollanda’nın Arnhem kentinde Yılmaz Güney 30. ölüm yıldönümünde çoşkuyla anıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından, devrimci sanatcılar nezdinde, Şengal ve Kobane mücadelesine dikkat çekilen gece Grup Busem ile başlamıştır.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Federasyonu (HTIF)  adına bir temsilci yaptığı konuşmada öncelikle devrimci mücadele içersinde devrimci sanat ve Yılmaz Güney’in nezdinde tüm devrimci sanatçıların önemini vurgu yaparak, şuan Kobane, Şengal ve Rojava’daki mücadelenin Ortadoğu dengeleri açısından yenilgiye uğrmaması gereken bir mevzi olduğunun altnı çizererek ortak mücadele çağrısı yapmıştır.

Gece programı şair Sevda’nın beğeni toplanyan duygu yüklü şiirleri ile devam etmiştir.  Yerli sanatçı Kenan Türkçe ve Kürtçe ezgilerle geceye değerli katkıda bulunmuştur. Konuşmacı olarak geceye katılan Fedkom temsilcisi konuşmasında Kobane deki mücadelenin ortak mücadele olduğunu vurgulamıştır. Verilen aradan sonra sahne alan Grup Haykırış, geceye oldukça çoşku katarak, yaptıkları ara konuşmalarda devrimci dayanışmanın ve devrimci sanatın engellenemez yanını öne çıkarırken, bu dayanışma ruhu ile Kobane direnişini selamladılar. Grup Haykırış Yaptıkları zengin, çoşkulu programdan sonra Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu adına konuşma yapan ikinci başkan Nurettin Altundal, IŞID gericiliğine, barbarlığına karşı bu mücadelenin artık sadece bir mezhep mücadelesi olmadığını, kendisine insan diyen her bireyin ve aynı zamanda tüm devrimci, demokrat ve tüm alevilerinin ortak mücadelesini olduğunu anlatarak, artık alevilerin devrimcilerin yanında ortak mücadele etmelerinin gerekliliğini anlatmıştır.

Son olarak sahne alan devrimci sanatcı Pınar Aydınlar, türküler ve marşlar seslendirirken aynı zamanda yaptığı kouşmada devrimci mücadelenin, nerede olursa olsun önemi ve gerekliliğini vurgularken kitlenin yoğun ilgi ve alkışlarını topladı. Yaptığı konuşmalarda özellikle devrim mücadelesinde şehit düşen kadınları vurgularken, ölüm yıldönümü olan devrimci gazeteci sevgili Suzan Zengin’i de andı. Türkiye ve Türkiye-Kürdistanında mücadele örneklerini ve tecrübelerini aktaran Aydınlar, aynı zamanda mücadeleye katılma çağrısı yaptı. 15 Kasım Gençlik Festivaline çağrı yapan Aydınlar,  gençliğin ve devrimci sanatın desteklenmesinin altını çizdi. Anma gecesi Pınar Aydınlar ve Grup Haykırış’ın beraber Caw Bellayı seslendirmeleriyle çoşkulu bir şekilde sonlandırıldı.