Anasayfa , Haberler , Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan Taksim çağrısı

Devrimci 1 Mayıs Platformu'ndan Taksim çağrısı

ist-geziparki-1mayis-aciklamaİSTANBUL | 22 – 04 – 2009 | Devrimci 1 Mayıs Platformu (Partizan, Halk Cephesi, BDSP, HKM, Kaldıraç, Çağrı, Proleter Devrimci Duruş, TUDEF, DHF)1 Mayıs’ta Taksim’e çıkma çağrısı yaptı. Taksim Gezi Parkı’nda 18 Nisan günü bir araya gelen platform üyeleri “Yaşasın 1 Mayıs” afişi ve “Krizin bedelini ödemeyeceğiz”, “Emperyalist saldırganlığa, işsizliğe, açlığa ve yoksulluğa karşı 1 Mayıs’ta Taksim”e pankartlarını açtı.

Platform adına konuşan Hakan Dilmeç, 1 Mayıs’ın tüm dünya işçi ve emekçilerinin egemenlere karşı başkaldırdıkları, güçlerini birleştirdikleist-geziparki-1mayis-aciklama2ri, taleplerini dile getirdikleri bir mücadele günü olduğunu belirterek, “Egemenler son iki yıldır bu günü Taksim’de kutlamak isteyen emekçilere azgınca saldırdılar. Sendika binalarını kuşattılar, sokaklara, hastanelere gaz bombası attılar. Son iki yıldır Taksim 1 Mayıs’ı zulmün sahipleri ve hakları için direnen emekçilerin irade savaşına dönüştü” dedi.

Kriz, işten atılmalar, düşük ücretlerle emekçi halkların üzerindeki baskıların yanı sıra Kürt ulusuna yönelik imha ve inkar politikalarının da devam ettiğini dile getiren Dilmeç, herkesi 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmaya çağırdı.

Kaynak: Umut Yayımcılık