Home , Haberler , Devlet güçlerince katledilen 12 kişi Botan`da toprağa verildi

Devlet güçlerince katledilen 12 kişi Botan`da toprağa verildi

cenazetc3b6reni(2)Özyönetim direnişlerinin sürdüğü Cizre, Silopi ve Şırnak merkezde sıkıyönetim saldırılarında devlet güçlerince katledilen 12 kişi, on binlerin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğa uğurlandılar.

Özyönetim direnişlerinin sürdüğü Cizre, Silopi ve Şırnak merkezde sıkıyönetim saldırılarında devlet güçlerince katledilen DBP PM üyesi Sêvê Demir, KJA üyesi Fatma Uyar, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, Çetin Taşar, Cebrail Mungan, Mehmet Tangut, Osman Telkin, Murat Egül, M. Şükrü Coşkun, Murat Ekinci, Ahmet Zırığ ve Hakan Şengül‘ün cenazeleri Şırnak’ta on binlerin katıldığı bir törenle Naralo Mezarlığı’nda toprağa verildi. HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Mahmut Toğrul, Müslüm Doğan ve Mehmet Emin Adıyaman’ın da katıldığı tören Şırnak üzerindeki ablukadan dolayı saatler sonra başlayabildi.

YÜZYILLIK KEFENİ YIRTTILAR

Mezarlıkta yapılan törende de Kürt ulusal marşı „Ey Reqîb“in okunmasının ardından söz alan Botan MEYA-DER Başkanı Mele Kasım Yiğit, aylardır Botan’a bir saldırının olduğunu hatırlatarak, „Bugün de 12 şehidimizi uğurlamak için buradayız. Şehitlerimizin önünde bir borçlu gibi saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimiz bize biçilen yüzyıllık kefeni yırttılar. Bize biçilen bu kefende ne insanlık, ne din ne de vicdan vardı. Ama şehitlerimiz beyaz kefenleri giyerek o yüzyıllık kölelik kefenini yırttılar“ dedi.