Anasayfa , Haberler , Hamburg’ta Politik Tutsaklara Özgürlük Talebi Haykırıldı

Hamburg’ta Politik Tutsaklara Özgürlük Talebi Haykırıldı

hamburg_4Hamburg: Politik tutsaklarla dayanışma komitesi tarafından 18 Mart’ta yürüyüşle tutsaklar sahiplenildi. Çeşitli göçmen ve yerli devrimci, demokrat kurumdan oluşan Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe 400’ü aşkın kişi katıldı.ATİK,ADHK, AGİF,Nav-Dem ve Anadolu Federasyonu yanısıra Partizan taraftarları da yürüyüşte yerini aldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik komite adına yapılan konuşma ile yürüyüşe başlandı. Çoşkulu sloganlarla tutsaklar sahiplenildi. ATİK adına da bir konuşma yapılarak, 15 Nisan’da Almanya merkezli ve çeşitli ülkelere de sıçrayan ve de faşist T.C işbirliği ile tutuklan ATİK ve Yeni Kadın aktivistlerine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.129 a/b yasasına ilişkin yapılan konuşmada yasanın kaldırılması ve demokratik devrimci mücadelenin meşruluğu savunuldu. ATİK aktivistleri ile yine benzer yasadan kaynaklı tutuklanan tutsaklara ve politik tutsaklara özgürlük talebi güçlü bir şekilde haykırıldı. Haksızca keyfiyetle yapılan yıldırma amaçlı tutuklamalar kınandı. Konuya ilişkin bildirilerde yoğun bir şekilde dağıtıldı.

Sloganlar ve büyük pankartlar ile coşkulu ve de görkemli bir biçimde gecen yürüyüş Hamburg Zindanı önünde Halaylarla sonlandırıldı.