Home , Avrupa , Dersim’de Süren Orman Katliamları Protesto Edildi

Dersim’de Süren Orman Katliamları Protesto Edildi

RÜSSELSHEIM | 16.08.2017| Dersim’de günlerdir süren orman katliamları Almanya’nın Rüsselsheim kentinde protesto edildi. 15 Ağustos günü akşam üzeri yapılan ve protesto etkinliği Rüsselsheim Berlin meydanında toplanan kitlenin İstasyon’a doğru yürüyüşü ile başladı.

Dersim’e ve orman yangınlarına dikkat çeken fotografların gösterildiği yürüyüş ve miting boyunca sloganlar atıldı ve konuşmalar gerçekleştirildi.

Yürüyüş boyunca orman katliamları hakkında Almanca bilgilendirmelerde bulunulurken, yangınların yapılan bombardıman sonucu çıktığı ve devletin yangınları söndürmediği gibi gönüllü köylüleri engellediği bilgisi paylaşıldı.

Miting alanında Ekolojik sol kurumu temsilcisi bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kürdistan’a birçok defa gittiğini ve Dersim’e de bir seyahatinin olduğunu belirtti ve Dersim’de ki bazı ağaç ve hayvan türlerinin yok olma ile karşı kaşıya olduğunu dile getirdi. Temsilci Kürdistan’ın bir çok yerinde doğa katliamları yaşandığını dile getirdi ve bu politikaları kınadığı vurguladı.

ATİF adına yapılan Almanca ve Türkçe konuşmada orman yangınlarının bilinçli bir şekilde devlet tarafından uygulandığını, Dersim halkına yönelik kapsamlı bir saldırının bir parçası olduğu vurgulandı. 38 Dersim Soykırımından bu yana devlet politikasının değişmediğini, son saldırıların daha kapsamlı olduğunu, halkın köklerinden ve yaşam alanlarından kopartılmak istendiğini dile getirdi ve Dersim’e ve Kürdistan’a yönelik yapılan saldırılara karşı direnişe devam edilmesi ve Kürdistan ve Dersim’in savunulması gerektiğini dile getirdi. ATİF temsilcisi Almanca yaptığı konuşmasında Erdoğan ve hükümetinin Merkel ve Avrupa hükümetleri tarafından esasta desteklendiğini, bunca katliam, baskı ve faşist uygulamalara rağmen yapılan antlaşmaların iptal edilmediğini dile getirdi ve Almanya’da da bu politikalara karşı örgütlenilmesi gerektiğini belirtti.

Mitingde ayrıca HDP Dersim Eski Eşbaşkanı Leyla Akyıldız ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı birer konuşma yaptı. Akyıldız konuşmasında orman yangınlarının ve baskıların hafife alınmaması gerektiğini vurguladı tüm bu baskılara karşı daha fazla sesin çıkması gerektiğini dile getirdi. Miting atılan sloganların ardından son buldu.