Anasayfa , Genel , Dersim Festival Sunucuları Festivalden Çekildi

Dersim Festival Sunucuları Festivalden Çekildi

ALMANYA | 20 – 09 – 2011 | Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDG) tarafından organize edilen 8 Ekim 20011 tarihinde Almanya`nın Leverkusen kentinde yapılacak olan 6. Dersim Kültür Festivalinde sunucu olarak adı geçen Banu Uğurlu ve Kenan Taşkesen yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak, sunucu görevlerinden çekildiklerini bildirdiler.

Etkinlik hakkında yeterince bilgilendirilmediklerini belirten Uğurlu ve Taşkesen, festivalin CHP’nin propagandasına dönüştürüldüğünü vurguladılar. 

Banu Uğrlu ve Kenan Taşkesen tarafından yayınlanan basın açıklamasının tümü ise şöyle;

BASINA ve KAMUOYUNA 

8 Ekim 20011 tarihinde Almanya`nın Leverkusen kentinde yapılacak olan Dersim Kültür Festvali`nde gecenin sunumu adına Banu Uğurlu ve Kenan Taşkesen olarak ismimiz geçmektedir..

Bu organizasyonun sunumunu kabul ederken bizlere katılımcılar ve konuşmacılar hakkında sağlıklı bir bilgi verilmemiştir. 1938 Dersim katliamının kınanacağı bir etkinlik olduğu söylendiği için bu etkinlikte sunum görevini üstlendik. Maalesef geceye iştirak eden katılımcıların ve konuşmacıların kimliğini kamuoyuyla birlikte afişlerden öğrenmiş bulunuyoruz. CHP’nin ideolojisinin propagandasının yapıldığı bir etkinlik politik ilkelerimizle kesinlikle uyuşmadığı, Dersim halkının Kürt kimliğini reddeden, Dersim halkını sisteme yedeklemenin politikasını yapan bir anlayış ile aynı karede bulunamayacağımızdan, bu etkinlikte hiç bir şekilde görev almayacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz…

BANU UGURLU

KENAN TASKESEN