Anasayfa , Avrupa , 8. Sonbahar Yürüyüşüyle Hükümetin Politikaları Protesto Edildi!

8. Sonbahar Yürüyüşüyle Hükümetin Politikaları Protesto Edildi!

BERLİN | 19 – 09 – 2011 | Her yıl MLPD önderliğinde Berlin’de düzenlenen Sonbahar yürüyüşünün bu yıl sekizincisi yapıldı. Yürüyüşün özü iktisadi ve sosyal yıkımla sefalete itilen kitlelerin, sınıfın ve geniş emekçi kesimin çıkarlarını dile getirmek, hükümetin iç ve uluslararası politik çizgisini teşhir etmek ve Hartz-IV diye bilinen yasanın kaldırılmasıydı.

 Bu yıl ki yürüyüş, 17 Eylül, Cumartesi günü her yıl olduğu gibi Alex’te başlatıldı. Saat 11:00’de alanda yapılan konuşmalar ve müziğin ardından saat 12:30’da yürüyüş başladı ve saat 15:00’e doğru da yeniden Alex’e geri dönüldü ve orada yeniden konuşmalar yapılarak yürüyüş son buldu. 

Çok sayıda kişi ve kurum tesmsilcisi yürüyüşten önce yapılan mitingde, yürüyüş boyunca ve yürüyüşten sonra yapılan mitingte düşüncelerini dile getirdi, geldikleri kentlerde örgütledikleri Pazartesi Yürüyüşleri’ni ve mücadelelerini anlattılar. Bochum’dan katılan Opel işçisi yürüyüşçüler, Opel’in işten atma planlarını ve buna karşı direnişlerini anlattı. Berlin’in en büyük hastanesi Charite’de grevde olan 2500 işçinin mücadelesini Charite’den bir işçi temsilcisi anlattı. Yürüyüşe katılanlarda grevdeki işçilere dayanışma mesajı gönderdi.

İspanya 15 Mayıs Hareketi’nden bir temsilci İspanya direnişçilerinin selamlarını iletti. İspanya’da 15 Mayıs’tan beri sokaklarda olan protestocuların kendi örgütlülüklerini geliştirdiklerini anlattı. Madrid-Paris-Brüksel yürüyüşü yaptıklarını açıkladı.

Birkaç bin kişinin katıldığı yürüyüşe ATİF aktivistleri de flamalar ve bayraklarla katıldı. Yürüyüşe Türkiyeli örgütlerin az ilgi gösterdiği yürüyüş coşkulu ve kitlesel katılımla gerçekleşti.

 

Yürüyüşte 24 Eylül’de ATİF tarafından, göçün 50. yılı vesilesiyle yapılacak olan göçmenler kongresinin duyurusu da geniş bir şekilde yapıldı.