Anasayfa , Haberler , Dersim' e yasak konuldu!

Dersim' e yasak konuldu!

DERSİM | 06 – 06 – 2010 | Dersim de tam savaş hali var, zırhlı birlikler her tarafı sardı, şehir helikopterle bombalandı, binlerce asker hareket halinde ve Dersim kanunları geri gelmeye başladı. Gazzedeki İsrail ambargosunu eleştiren Türk hükümeti ve ordusu, Dersim’ in belli bölgelerine yasak koydu.

Hazirandani itibaran askeri bölge olarak ilan edilen aslında savaş bölgeleri olarak  kabul edilen yerlere kimse giremeyecek. Oralara giren herkes acımasızca öldürülecek. İşte türk Genel Kurmay başkanlığının  07 haziran ile 07 eylül tarihleri arasında yasak bölge olarak ilan ettiği alanlar:

1- Pülümür İlçesi sınırları içinde yer alan Efeağalı, Altınhüseyin, Kızılmesçit ve Bingöl’ün Kiğı sınır boyunu oluşturan dağlık ve ormanlık alanlar.

2- Nazimiye ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan Dokuzkaya Vadisi ve çevresi içinde yeralan dağlık ve ormanlık alanlar.

3- Çemişgezek, Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında yer alan ve Erzincan’ın Kemaliye İlçesi sınırlarına kadar uzanan Aliboğazı Vadisi’nin de içinde yeraldığı dağlık ormanlık alanlar.

4- Pülümür ile Ovacık ilçeleri arasındaki Kocatepe Köyü, Çambulak, Büyerbaba, Yalmanlar ve Ahpanos Vadisi ve çevresindeki dağlık ve ormanlık alanlar.

5- Ovacık ve Pülümür ilçeleri arasında yer alan ve kısmen Erzincan sınırları içinde yer alan Munzur ve Mercan dağlarının büyük bölümü. (Kürdistan Aktüel)