Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , DERİTEKS: „ATİK’e yapılan saldırıyı kınıyoruz“

DERİTEKS: „ATİK’e yapılan saldırıyı kınıyoruz“

422013133346514İstanbul: Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK)’e yönelik Avrupa’da gerçekleştirilen operasyona ilişkin DERİTEKS, bir açıklama yayınlayarak operasyonu kınadığını belirtti.

Almanya İsviçre merkezli yapılan operasyonun ardından Fransa ve Yunanistan’da da gözaltıların yaşanması üzerine, operasyonun genişleme ihtimali üzerinde durulurken, Avrupa’daki göçmen işçilerin örgütü olan ATİK’e bir destek de deri işçilerinin sendikası DERİTEKS’ten geldi.

Yayımladığı bir açıklama ile operasyonu kınayan DERİTEKS, “ATİK, enternasyonal dayanışmanın, Türkiye işçi sınıfı ile dayanışmanın ve aynı zamanda Avrupa’da yaşayan tüm göçmenlerin haklarının savunulmasında en önde yer almaktadır. Yalnız işçi sınıfı ile dayanışma değil, ezilenlerin mücadelesinin olduğu her yerde onlarla dayanışma için olan ATİK, sendikamızın DESA ve Punto Deri’de yürüttüğü mücadelesine de destek olmuş ve direnen işçilerin direnişlerini ziyaret ederek, onların maddi ve manevi olarak yanlarında olmuştur” dedi.

 

“ATİK sadece işçi sınıfının değil, Kobanê ve Van halkının da yayındaydı”

ATİK’in sadece Türkiye işçi sınıfı ile değil, Van depremi sonrası yaşanan deprem sonrası halkın yanında olduğunu ve aynı zamanda Kobanê’de halka yönelik katliamdan kaçarak ülkemize sığınan Kobanê halkının da maddi ve manevi olarak yanında olduğunu belirten DERİTEKS, “Bu anlamda ülkemizde enternasyonal dayanışmanın ve ülkemizde işçi sınıfı ile dayanışmanın en iyi örneklerinden birini sergileyen ATİK’in hedef haline gelmesi anlaşılmaz değildir. İşçi sınıfının mücadelesini yürütenlerin şu veya bu adla “terörist” olarak nitelendirilmesi çok bilindik bir durumdur. Aynı zamanda bu tarz tutuklamalar ülkemizde emek mücadelesi yürüten tüm kesimlerin karşılaştığı ve egemenlerin çok sık başvurduğu bir yöntemdir. Bütün bunların amacı toplumun tüm muhalif kesimlerine yönelik estirilen saldırı dalgasından başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında son olarak ATİK ile dayanışma içinde olduğunu belirten DERİTEKS, tutuklamalar ve gözaltılar nedeniyle Alman Hükümetini kınadığını, tutuklananların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirtti.