Home , Haberler , Deri-İş Yeşil Kundura İşçilerinin işe alınmalarını talep etti

Deri-İş Yeşil Kundura İşçilerinin işe alınmalarını talep etti

TÜRKİYE | 30 – 07 – 2011 | Yeşil Kundura’daki Kitlesel İşçi Çıkarmayı Protesto Ediyor, İşten çıkan Üyelerimizin Haklarına Saygı Gösterilmesini Talep ediyoruz

Ülkemizin önde gelen ayakkabı firmalarından olan Yeşil Kundura’da ekonomik krizi sebep göstererek 183 işçinin işten çıkarılmasını protesto ediyoruz. Sendikamızın 2010 yılının başından bu yana örgütlenme çalışmasını sürdürdüğü Yeşil Kundura’da yönetimde yaşanan aksak ve sorunlardan kaynaklı oluşan zararın işçilere fatura edilmesini kınıyoruz. Ekonomik sorunların yaratıcısı olmayan işçilerin cezalandırılması ve işsizliğe terk edilmesi insafsızca bir tutumdur.

Yeşil Kundura “yeniden büyüme” perspektifiyle zarar eden bölümleri kapatma kararı almış ve burada çalışan sendikalı, sendikasız işçileri işten çıkarmıştır. İşçilerin hakları olan kıdem tazminatlarını ise yasalara uygun olarak tek seferde ödeme yerine 5 senetle ödeme kararını işçilere dayatmıştır. Son 2 yıldır maaşlarını düzensiz alan ve son 3 aydır maaş alamayan işçilerin çoğunluğu ise yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan kaynaklı bu dayatmayı kabul etmek zorunda kalmıştır.

Bu durumu kabul etmeyen kapatılan bölümlerdeki üyelerimiz kıdem tazminatlarını tek seferde almak, diğer bölümlerdeki üyelerimiz ise işe geri dönmek için fabrika önünde 19 Temmuz 2011 tarihinden bu yana beklemektedir.

Bizler GYO üzerinden büyük emlak yatırımlarına imza atan Yeşil Holding’in işçilerin haklı taleplerine saygı göstermesini, işe geri dönmek isteyen öncü işçilerin ise işe geri alınmasını talep ediyoruz. Bu amaçla kapı önünde direnen üyelerimize emekten yana herkesin destek sunmaya çağırıyoruz.

Sendikamız Yeşil Kundura’daki çalışmalarını sürdürmeye devam edecek, mevcut üyelerimizin haklarını korumak için mücadelesini sürdürecektir.

Deri-İş Sendikası Basın Bürosu