Anasayfa , APP , DENİZ POYRAZ DUİSBURG’DA ANILDI

DENİZ POYRAZ DUİSBURG’DA ANILDI

DUİSBURG|18.06.2021|Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen eylem ile Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi. ADGB’nin çağrısıyla Duisburg Forum önünde bir araya gelen kitle, HDP’ye yapılan saldırıyı protesto ederken, saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ı andı.

Eylem saat 18-00’da Poyraz şahsında devrim mücadelesinde şehit düşenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. Eylemde yapılan açılış konuşmasında ”AKP-MHP-Mafya ittifakı ile oluşturulan faşist Türk devleti kendi içerisinde yaşadığı krizleri, katliam yaparak aşmayı hedeflemektedir. Kendisinden hariç hiçbir düşünceyi kabul etmeyen diktatör Erdoğan çete örgütlenmesi, bir kez daha HDP’ye saldırarak özgür toplum direnişini engellemek istemektedir.” dendi.

ATİF adına yapılan almanca konuşmada ise “Erdoğan ve şürekası toplumun büyük oranda güvenini yitirdiğinden, kontrolü elinden kaybetmek üzere. Her taraftan sıkışmış durumda. Doğallığında toplumun dikkatlerinin başka noktalarda toplanması, gündemin değişmesi gerekiyordu. Biz bu yöntemi Suruç, Ankara vb.lerinden tanıyoruz. Haziran 2015 seçimlerinde iktidarının sallanmaya başladığını anlayan R.T.Erdoğan ve şürekası AKP, nasıl ki iktidarını “koruma” çaresini Suruç, Ankara vb katliamlarla gündem değiştirerek aradıysa, bir kez daha aynı kirli oyuna başvurmuştur.” denildi.

KON-MED, YENİ KADIN, ATİF, YDG, PARTİZAN ve AGİF’in katıldığı eylemde sık sık, “Şehit Namırın, Faşizme karşı omuz omuza, Katil Erdoğan, HDP halktır halk burada, Jin, Jiyan, Azadî ve Deniz Poyraz ölümsüzdür sloganları atıldı. Eylem, Cumartesi günü Düsseldorf’ta saat 14.00 de DGB Haus önünde  yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı ile sona erdi.