Home , Avrupa , Nürnberg`de Paris katliamı protestosu

Nürnberg`de Paris katliamı protestosu

nbgNÜRNBERG |10-09-2014 | Almanya’nın Nürnberg şehrinde yaklaşık yüz kişi 9 Ocak 2013  de  Paris`te katledilen  PKK kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andı ve katliamı 1. yıldönümünde  protesto etti. Nürnberg Demokratik Güçbirliği bileşenlerinden  ATİK, AGİF kitlesinin ve AntiFa ile Alman Sol Partisi temsilcilerinin de katıldığı eylemde Nürnberg Halk Meclisi kadın temsilcisi Senem Kartal bir konuşma yaptı. Kartal katliamın gelinen aşamada halen aydınlatılamadığını ifade ederek Fransa’nın hatta tüm Avrupa ülkelerinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Eyleme katılan Alman Sol Parti milletvekili Herald Weinberger ise yaptığı konuşmada Alman devletine çağrıda bulunarak  Kürtleri  kriminalize çabalarına son verilmesini istedi.

Eylem’de 3 Kadının katliamının yanısıra geçtiğimiz ay Fransa devletinin talebi üzerine Nürnberg’de tutuklanan Salman Sako’nun tutuklanması da protesto edildi.

Miting de  Almanca ,Türkçe ve Kürtçe  olarak “ Hoch die Internationale Solidarität, Devrim Sehitleri ölümsüzdür. Sehit Namırın “ sloganları haykırıldı.

 

 

 

 

.