Home , Avrupa , Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 26 Ocak 2018 – Güncellendi-

Avrupa’da Efrin İşgal Girişimini Protesto Eylemlikleri | 26 Ocak 2018 – Güncellendi-

HABER MERKEZİ |26.01.2018| Faşist TC devletinin Afrin’e yönelik başlatmış olduğu hava saldırıları Avrupa’nın birçok şehrinde devrimci, demokrat ve yurtseverler tarafından sokak protestoları ile karşılandı.

Darmstadt

Fasist T.C devletinin Efrin’e yaptığı işgal girişimi Darmstadt’ta bir miting ve yürüyüşle protesto edildi. ATİF ve çeşitli ilerici-demokrat kurumların da katılımlarıyla destek verdiği yürüyüş kalabalık bir kitle katılımıyla gerçekleşti. Konuşmalarda faşist T.C devletinin bu işgale derhal son vermesi çağrıları yapıldı. Yürüyüş ve protesto mitinginin önümüzdeki süreçte hafta içi her gün saat 17:00-19:00 arasi yapılacağı ve tüm devrimci, demokrat ilerici kurumlara bu işgal girişimine karşı güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Ulm

Ulm bölgesinde alman polisinin bir haftadır devrimci, demokrat ve yurtsever insanlara karşı süren saldırılarına rağmen bugün saat 18.00’de Ulm çarşı merkezinde Afrin direnişini selamlama ve Ulm polisinin saldırılarını protesto amaçlı Edi Bese Platformu çağrısı ile bir miting ve yürüyüş düzenlendi.

Miting ve yürüyüşün tüm tehditlere rağmen kitlesel gerçekleştirilmesi dikkat çekiciydi. Eylemde devlet güvenlik güçlerinin büyük bir güçle orda bulunmasına rağmen miting ve yürüyüşün coşkulu ve kararlı bir atmosferde gerçekleşmesi göze batıyordu. Devrimci Demokrat kurum temsilcileri ile birlikte Die Linke milletvekili ve MLPD temsilcisinin konuşmaları slogan ve alkışlarla karşıladı.

 

Zürih

İsviçre Efrin Rojava Direniş Platformu tarafında örgütlenen günlük “Her yer Efrin, Her yer direniş” eylemi bugün yine yoğun katilim ile gerçekleşti.  Zürih’in en kalabalık sokağı olan Bahnhofstrassede toplanan kitle Pankartlarla Flamlarla renkli bir tablo çizdi. Eylem boyunca Platformun hazırladığı Almanca bildiri okundu ve sık sık ‘’Türkische Armee, Raus aus Kurdistan’’ (Alman Askeri Kürdistan’dan cık) ve ‘’Terorist Erdoğan’ sloganları atıldı.

Yine Platform tarafından hazırlanan dövizler kitlelerin ilgisini çekti. Eylem 27 Ocak Cumartesi Zürih’te İsviçre Merkezi gerçekleşecek olan yürüyüşe çağrı ile sonlandırıldı.

BERLİN

Faşist Türk Devleti’nin Efrin’i   işgal operasyonu ve katliamları,  Almanya’nın bir çok kentinde düzenlenen kitlesel dayanışma eylemleri  yedinci gününde de  devam ediyor. Bir çok devrimci, demokrat ve yurtseverin faşist TC devletinin Efrin işgaline karşı bir araya gelerek protesto ettiği, eylemlerden biride 26.01.2018 tarihinde saat 15:00 da Berlin‘ de bulunan Türkiye Büyük Elçiliģi önünde gerçekleştirildi. Eyleme Kürt özgürlük kurumları PYD, YPG, Navdem‘ in yanı sıra ATIK, MLKP ve MLPD örgütleri katıldı. Eylem sırasında söz alan konuşmacılar, Efrin işgali üzerinden Ortadoğu‘ da çıkar peşinde olan ve faşist Türk devleti ile her türlü kirli pazarlıklardan geri kalmayan emperyalist ülkeleri lanetlediler. Efrin‘ de örülecek direniş duvarının, dün Kobane‘ de ve Rojova‘ nın diğer bölgelerinde olduğu gibi bugünde Efrin‘ de bölgenin gerici, dinci çetelerine, emperyalistlerin yerli uşakları faşist devletlere bir Şamar gibi ineceği vurgusu yapıldı. Tüm kitleye 27.01.2018 de Köln‘ de yapılacak Efrin ile dayanışma mitingine katılma çağrısı yapıldı. Eylem yaklaşık iki saat sürdükten sonra olaysız bir şekilde son buldu.

HAMBURG

Hamburg’ta Efrin eylemleri devam ediyor. SPD ( Sosyaldemokrat Parti Almanya )’li dış işleri bakanının geleceği bilgisi  üzerine önceden planlanan SPD binası önünde ki eylem gerçekleşti. SPD ‘li bakan Sigma Gabriel ‘in koalisyon görüşmeleri sebebi ile gelmemesine rağmen yüzlerce yurtsever,devrimci ve demokrat eyleme katıldı.SPD binası önünde mitingle Almanya devletinin politikaları ve faşist T.c ile olan silah anlaşmaları üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Gericilere karşı yeni bir yaşam alanını , demokrasi anlayışını can bedeli bir mücadele ile YPG’li güçlerin bölgede yaptığı aktarıldı. Buna rağmen Almanya devletinin YPG, YPJ flamalarını yasaklaması teşhir edildi. Almanya ‘nın iki yüzlü politikasına son vermesi ve T.c ile olan işbirliğini sonlandırması talep edildi.

Yeni bir yaşam alanını gerici Ortadoğu’da yeşerten YPG güçlerine karşın Kobane ‘de olduğu gibi Afrin’de de baskı ve işgal girişimleri ile boğmak isteyen faşist T.c ve gerici ceteler Hamburg’ta Teşhir edildi.

SPD Binası Yanına İzinsinsiz  dev ‘‘BİJİ YPG-YPJ Pankartı’’ Asıldı

SPD binasının yanında bulunan İş ve işçi bulma kurumu binasının catısından dev pankart asılarak hem Afrin’de direnen YPG’liler selamlandı hemde Almanya devlet politikası teşhir edildi. Hamburg merkezine yakın bir noktada gerçekleşen konuşmaların ardından en işlek caddelerin güzergahından Dammtor bölgesine doğru yürüyüş başladı.

Yürüyüş coşkulu bir şekilde sloganlarla devam etti. Yapılan teşhir açıklamalarından sonra Almanya merkezi Köln yürüyüşünün çağrısı ile atılan sloganlarla eylem bitirildi.