Anasayfa , Avrupa , Demokratik Güç Birliği Platformu’nun Taksim Gözaltılarıyla İlgili Açıklaması

Demokratik Güç Birliği Platformu’nun Taksim Gözaltılarıyla İlgili Açıklaması

fft64_mf1506372AVRUPA | 20 – 06 – 2013 | AKP hükümeti Taksim isyanının intikamını devrimcilerden alıyor… Siyasetçisiyle, gazetecisiyle 100’ün üzerinde düzen muhalifi gözaltında…
AKP faşizmine karşı sokağa, eyleme, özgürleşmeye..

İstanbul ve Ankara’da 18 Haziran 2013 tarihinde sabah saat 05.00’te eş zamanlı olarak yapılan polis operasyonlarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Atılım gazetesi, Etkin Haber Ajansı (ETHA), Özgür Radyo, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Halkevlerine yönelik gözaltı teröründe 100’ü aşkın düzen muhalifi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında,
ESP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, ESP MYK üyesi Dinçer Ergün, ESP MYK üyesi Beycan Taşkıran, ESP İstanbul il yöneticisi Erdal Demirhan, Eyüp İlçe Başkanı Metin Kürekçi, Atılım gazetesi genel yayın koordinatörü Sedat Şenoğlu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) haber müdürü Derya Okatan, ETHA editörü Arzu Demir, Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Alp Altınörs de bulunuyor.
AKP Hükümetinin bu saldırısı, işçisi ve emekçisiyle, genci ve kadınıyla, Kürdüyle, Alevisiyle, çevrecisiyle, ilerici, devrimci ve sosyalistiyle, LGBT bireyleriyle tüm ezilenlerin özgürlük isyanından intikam amaçlıdır.
AKP iktidarı ve devlet, halklarımızın isyanı karşısında aldığı yenilgiyi kabullenemiyor, daha çok devlet terörüne başvuruyor. Battıkça saldırganlaşıyor. Bu gerçek, tüm dünya kamuoyunun gözünden kaçmıyor.

Almanya Demokratik Güçbirliği (ADGP) olarak AKP iktidarı ve devletin gözaltı terörünü şiddetle protesto ediyoruz. Gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılmalıdır.

Yerlisi ve göçmeniyle insan hakları, söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğü, halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü savunan tüm kişi ve kurumları bu saldırı karşısında barikat olmaya, sokaklara, meydanlara çıkarak eylemli yanıt vermeye, AKP hükümetini protesto etmeye çağırıyoruz…

Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu (ADGP) 19.06.2013
AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu), ABM (Avrupa Barış Meclisi), ADHF (Almanya Demokratik Halklar Federasyonu), AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), ADDBF (Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu), Avrupa Sürgünler Platformu, CENI (Buroya Aştiyê ya Jinên Kurd),Devrimci Proletarya (Yaşanacak Dünya),  DIDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), FKÊ (Ezidi Dernekleri Federasyonu), KOMKAR (Kürdistan Dernekleri Federasyonu Almanya) Kürdistan Halkevleri (Mala Gele Kurdistan e.V.), ÖDA (Özgürlük ve Dayanişma Almanya), TÜDAY (Türkiye / Almanya İnsan Hakları Derneği ),  YEK-KOM (Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu ), YXK (Kürdistan Öğrenciler Birliği), ZAVD (Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu)