Anasayfa , Avrupa , İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonunun 13.Kongresi gerçekleştirildi

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonunun 13.Kongresi gerçekleştirildi

İSVİÇRE|12.03.2018|Genel kurul başlamadan önce Efrin`de Faşist Türk Devletinin işgalci,katliamcı,ablukasına karşı militanca bir duruş sergiliyerek şehit düşen MLKP, DKP ve TKEP/L savaşçıları için bir anma gerçekleştirildi. Efrin savaşı ve direnişi üzerine yapılan kısa konuşmanın ardından devrim demokrasi ve özelde son süreçte Efrin`de şehit düşen savaşçılar şahsında 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından MLKP temsilcisinin açıklaması ve konuşması ile anma programı sonlandırılarak, genel kurulun açılması için İGİF yöneticileri genel kurulu açılış konuşması ile açtı.

Divan seçimi ve delege tespiti ile resmi olarak genel kurul açılmış oldu. 12 Mart tarihinde Zürih`de gerçekleşen Genel kurul kurum temsilcilerinin konuşmalarıyla başladı.

Kongrede ATİK İsviçre Komitesi adına da bir konuşma yapıldı. Konuşmada Bugün Afrinde sürdürülen mücadele ve bu mücalenin dünyanın mazlum halkları üzerinde yarattığı etkiye dikkat çekildi. Faşist Türk devletinin hava ve teknolojik üstünlüğüne rağmen başarılı olamadığının altı çizildi. ATİK temsilcisi “Türk Devleti ve Ordusu tam tersine Efrin`de kaybetmiştir” dedi. “Bu mücadelenin kazananın aylardır tüm dez avantajlara rağmen olağanüstü bir mücadele yürüten kürt halkı ve onun silahlı güçleri olmuştur. Yine kürt halkının yalnız olmadığını kendi pratiğiyle ortaya koyan devrimci, sosyalist güçler olmuştur” dedi.

Kurum temsilcilerinin konuşmalarından akabıninde İGİF Faaliyet raporunun okunup tartsılması ile devam etti. Son olarak yeni yönetim organlarının seçimi ile Kongre sonuçlandı.