Home , Avrupa , Demokratik Göçmenler Derneği Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

Demokratik Göçmenler Derneği Genel Kurulunu Gerçekleştirdi

İNNSBRUCK | 07 – 02 – 2011 | Avusturya’nın İnnsbruck Şehrinde ATİGF’e bağlı Demokratik Göçmenler Derneği 28. Genelkurulunubaşarıyla gerçekleştirdi. 28 Yıldır kesintisiz  Innsbruckta Demokrasi, Hak  ve özgürlükler mücadelesi veren  ATİGF e bağlı Demokratik Göçmenler Derneği Genel Kuruluna üyelerin çoğunluğunun katıldığı bildirildi.

Üyeler dışında da İnnsbruckta yaşayan Göçmenler genelkurulumuza katılarak desteklerini sundular. Yaklaşık olarak 60 kitlenin katıldığı Genelkurul önemli tartışmalarada ev sahipliği yaptı.

İlk önce Üye yoklaması ve akabinde Divan seciminden sonra, Dernek Yönetimkurulunda arkadaşlar Faaliyet raporunu okuduktan sonra tartışma bölümüne gecildi. Tartışmalara yaklaşık 10 kişi katılarak aktif  katkı yaptılar.

Atigf’in  hazırladığı Siyasi taslağın okunmasından sonra önemli tartışmalara gecildi.  Emperyalist saldırganlığın  şidetlenerek devam ettiği ve tüm kesimleri sindirme politikasın yaşama gecirdiğini, Demokrasi güclerine gözdağı verdiği dile getirildi. Genelde siyasal ağırlıklı tartışmalar, daha  cok Avusturyadaki  siyasal gelişmelere ve Sosyal hak gaspları ve  Tassaruf paketlerine yönelikti. İşçilere ve Göçmenlere yönelik gerçekleştirilen saldırılara  karşı hep birlikte mücadelenin başarılı olabileceğini, dah fazla mücadele ve enerji ve  sendikal calışmanın, işçi temsilciliklerinin önemsenmesi gerektiği üzerine anlayış düzeyinde düşünceler va tartışmalar sunuldu.  Federasyonumuzun daha aktif calışmalar yürütmesi ve önderlik misyonunu oynamasının zorunluluğu  dile getirildi.  Irkcılık ve yabancı düşmanlığının birer Devlet politikası  olduğu, önümüzdeki sürecte bunun dahada derinleşeceği  kesin. Bu anlamda Göçmenlerin kendi geleceklerine ve sorunlarına sahip cıkmaları gerektiği söylendi. Taslak Emperyalist  saldırılar, Irkcılık, Uyum, Demokrasi,Tasaruf paketlerini ve Göçmenlerin durumunu acığa cıkaran bir anlayış düzeyinde ele alınmıştı. Son bölümde  ise görevlerimiz ve önümüzdeki sürecte mücadele yöntemlerimiz ve  cözümlerimiz yer almaktaydı. Siyasal taslağın onaylanmasından sonra Mali  rapor ve  Denetim raporu okundu ve onaylandı.

Daha sonraki gündemlerde yeni yönetim organları secildi. Bunun yanı sıra Fderasyonumuz ATİGF’in kurultayi için Delege  secimi yapılarak Genelkurul bitirildi.