Home , Haberler , OHAL Resmi Gazete`de Yayınlandı

OHAL Resmi Gazete`de Yayınlandı

TÜRKİYE|19.10.2017|Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası sözcüsü Bekir Bozdağ 16 Ekim tarihinde OHAL`in (Olağanüstü Hal) 3 ay daha uzatıldığını açıklamıştı. OHAL „15 Temmuz darbesi“ sonrası 5. kez uzatıldı. Sözde darbenin etkilerini tamamen ortadan kaldırabilmek ve „terör örgütlerine“ karşı etkin mücadele verebilmek adına Türkiye 21 Temmuz 2016`dan bu yana OHAL`de.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından 16 Ekim tarihinde basın açıklaması yapan Bozdağ, “Kararname Meclis’e gönderildi” demişti. Ardından 18 Ekim`de Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından Türkiye`deki OHAL yasaları ve uygulamaları Ocak 2018 tarihine kadar sürecek.

Olağanüstü Hal yönetimini TC. Anayasasının ilgili maddesine göre „yaygın şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin ortaya çıkması veya şiddet olayları sebebiyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması” durumlarında uygulanıyor. Ancak sözde 15 Temmuz darbesi sonrası Türkiye`de OHAL yasaları ve uygulamalarında asıl amaç korku ve baskıyı yasalarla, uygulamalarla koruma altına almak.

OHAL ilk uygulamaya başladığı gün itibarı ile gerek KHK (Kanun Hükmünde Kararname) yasaları, gerek devrimci demokrat kurumların kapatılmaları yada sokak infazları ile OHAL`in asıl amacını ortaya koyuyor.

Sözde kaosu önleme adına çıkarılan OHAL 18 Ekim tarihi itibarı ile Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından 3 ay süre ile uzatılmış oldu.