Home , Avrupa , Peine'de Faşist Saldırı

Peine'de Faşist Saldırı

HANNOVER | 30 – 07 – 2011 | 17 Temmuz pazar günü Hannover ATİF derneğine yapılan saldırının ardından yeni bir saldırı da Hannover yakınlarındaki Peine şehrinde YEK-KOM’a bağlı Kürt halkevinde faşistler tarafından gerçekleştirildi.

YEK-KOM yöneticilerinin verdiği bilgiye göre Salı akşamı geç saatlerde derneğin arkasından giren faşistler; tuvalet kağıtlarından semboller yapıp, yanmış kemik parçaları ve Türk bayrakları bırakarak alçakça ve iğrenç bir saldırı gerçekleştirmişlerdir.

Faşist saldırıları protesto etmek için biraraya gelen ATİF ve YEK-KOM yöneticileri ezilen halklar arasında düşmanlık tohumlarını ekecek hertürlü davranışı ve eylemi kınadıklarını ve saldırılara tavırsız kalmayacaklarını belirttiler. Bu vesileyle ATİF ve YEK-KOM öncülüğünde biraraya gelen ADHK, İRANİSCH Gemeinde, MLPD gibi devrimci demokratik kitle örgütleri Hannover’de geniş katılımlı bir yürüyüş ve miting gerçekleştirme kararı aldı.

Saat 17:00 de Hannover ERNST-AUGUST PLATZ da başlayacak eyleme tüm duyarlı kurumları ve bireyleri katılmaya çağırılıyor.