Home , Avrupa , Hannover’de Die Linke ve DİDF bürosuna ırkçı saldırı

Hannover’de Die Linke ve DİDF bürosuna ırkçı saldırı

HANNOVER |10.06.2020|Die Linke’ye ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’na (DİDF) tehditler sonrası ortak kullandıkları derneğe ırkçı saldırı gerçekleşti.

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletinde bulunan Hannover kentinin Linden semtinde Die Linke (Sol Parti) ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nun (DİDF) ortak kullandıkları büroya saldırı gerçekleşti.

Büro açıldıktan iki gün sonra, pazarı pazartesiye bağlayan gece yapılan saldırıda büronun camları kırıldı.

Federal Milletvekili Diether Dehm yaptığı açıklamada bir süredir tehditler aldıklarını, şimdi de saldırıya uğradıklarını belirtti. Bu saldırının demokrasiye ve ifade özgürlüğüne karşı gerçekleşen bir saldırı olduğunu vurgulayan Dehm „Biz siyasi çalışmamıza devam edeceğiz. Bu tip saldırılar bizim çalışmamızın politik içeriğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor“ dedi.

Dehm yaptığı açıklamada haftasonu gerçekleşen saldırının ardından kimliği belirsiz bir kişinin telefon ederek „Kızıl Türkleri defet! Kristal gecen başladı!“ sözleriyle tehditte bulunduğu söyledi.

Hannover polisi saldırıyı yabancı birisinin yaptığının belirlendiğini ve soruşturmanın sürdüğünü öne sürdü.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), tüm duyarlı kesimleri ırkçılığa karşı mücadeleye çağırdı ve 12 Haziran günü, saat 17.00’de yapacakları açıklamaya katılma çağrısı yaptı.