Anasayfa , EMEĞİN GÜNDEMİ , DDSB’den direnişteki işçilere ziyaret

DDSB’den direnişteki işçilere ziyaret

image 1İstanbul: Avcılar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işçileri, Belediye-İş Sendikası 2 No’lu Şube’ye üye oldukları için işten atılmışlardı. İşten atılan işçilerin direnişlerinin 68. gününde Devrimci Demokratik Sendikal Birlik(DDSB) işçileri ziyaret etti.

Yapılan ziyarette işçilerle sohbet eden DDSB’lilere işçiler; belediye tarafından sosyal medyadan direnişi ve işçilere karşı karalamalar yapılmaya çalışıldığını ve buna müsaade etmediklerini örgütlü mücadelelerinin önüne hiçbir şey geçemeyeceğini, direnişlerinde talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler. Gün geçtikçe direnişin kendilerine öğrettikleri ve katkılarını hem kendileri açısından sınıf mücadelesine bakış açılarının geliştiğine her geçen gün yeni şeyler öğrendiklerini değindiler.

Direniş çadırında 2 ayı aşkın süredir kolektif bir biçimde çalışmalarını düzenlediklerini belirten işçilerle gerçekleşen uzun sohbetin ardından DDSB’liler birkez daha işçilere mücadelenin sadece destekçisi olmadıklarını bizzat yürütücüsü, yaratıcısı olduklarını belirterek yanlarından ayrıldılar.

image