Home , Haberler , HDP’li kadınlar iradelerine sahip çıkıyor!

HDP’li kadınlar iradelerine sahip çıkıyor!

Türkiye|18.05.2017| HDP’li kadınlar, bugün bazı kentlerde eşzamanlı olarak, „Kadınlar iradesine sahip çıkıyor“ şiarıyla eylemler yaptı. HDP’li kadınlar, tutuklu kadın vekillerin iradeleri olduğunu ilan etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Kadın Meclisleri, İstanbul, Diyarbakır ve Van’da açıklamalar yaparak, „Kadınlar iradesine sahip çıkıyor, özgürlüğü için direniyor“ dedi.

İstanbul‚da HDP il binası önünde toplanan kadınlar adına İl Kadın Meclisi Sözcüsü Nazlı Andan açıklama yaptı. Andan, „Kasım 2016’dan 8 Mart ve Newroz’a oradan Hayır kampanyasına ve 1 Mayıs’a uzanan süreçte Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlar olarak ortaya güçlü bir irade koyduk. Toplumsal muhalefetin önünü açtık. Çığ gibi yağan kötülüklerle en küçük hücrelerine kadar dumura uğratılmaya çalışılan özgürlükçü eşitlikçi toplumsal dinamiklerin önünü açtık“ dedi.

Egemenlere „bize rağmen karar alamaz, siyaset yapamazsınız“ dediklerini söyleyen Andan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve kadın vekillere yönelik saldırıları dile getirdi. Andan, „Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ HDP’ye ve kadın politikasına verdiği emekle, yoğun saldırılar altında direngen ve dik duruşuyla, bulunduğu her alanda erkek egemenliğine karşı verdiği mücadele, çevresine yaydığı coşku ve cesaretle, Rojava Kadın Devrimi’ne hiç ikirciksiz verdiği destekle hepimizin dostu ve yoldaşı olmuştur. Türkiyeli bir devrimci, kadın olarak verdiği emekle Türkiyeli ve Kürdistanlı kadınlar arasındaki bağları güçlendirmiştir. Mücadelemizin ortak değeridir“ ifadelerini kullandı.

Diyarbakır‚da ise HDP il binasında basın toplantısı düzenlendi.“Kadın siyaseti engellenemez, kadın mücadelesi yargılanamaz“ pankartının açıldığı toplantıda açıklamayı HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer okudu. Özer, „AKP ve Saray, Nursel Aydoğan’ın vekilliğini, Figen Yüksekdağ’ın vekilliğini, partimize üyeliğini düşürerek, Kadın Meclisi sözcümüz Besime Konca için yeniden tutuklama kararı çıkartarak, vekillerimizi il ilçe ve belediye eş başkanlarımızı tutuklayarak onların emeğini, değerini yok edemez, onları mücadele alanlarından, belleğimizden silemezsiniz. Bu çıplak erkek şiddetine cevabımız her alanda irademize sahip çıkarak Figenleşmek, Nurselleşmek ve Besimeleşmek olacaktır“ dedi.

Van‚da da kadınlar, DBP il binası önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. (etha)