Anasayfa , Haberler , Cumartesi Anneleri: Cevap bekliyoruz

Cumartesi Anneleri: Cevap bekliyoruz

İSTANBUL | 19 – 06 – 2010 | Cumartesi Anneleri, bir kez daha Galatasaray Meydanı’nda buluştu, kayıpların faillerini sordu. Kayıp yakınları, “açılımdan söz edenlerden”, kaybedilen yakınlarının canlı ya da cansız bedenlerini istedi.

Cumartesi Anneleri, kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması talebiyle 273. defa Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi, oturma eylemi yaptı.

Kayıplar mücadelesinin simgesi haline gelen Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, 15 yıldır kayıpların bulunması, faillerin yargılanması için mücadele yürüttüklerin, ancak yetkililerin kayıp yakınlarının taleplerine kulaklarını tıkadıklarını belirtti. Ocak,Kayıp yakınlarının Meclisle görüşmek için Ankara’ya yürüdüğünü hatırlattı, “onların yürüyüşü, mücadelemize bir umut daha kattı” dedi.

YARIN BABALAR GÜNÜ…

Maside Ocak, 20 Haziran’ın Babalar Günü olduğunu söyledi, “Herkes babasını bir gün anıyor. Biz babalarımızı her gün anıyoruz. Babalarımızı ellerimizde tutuğumuz resimleriyle anıyoruz. Resimlerde bize bakarken gülen gözlerine baktıkça anıyoruz” dedi.

Kayıp yakınlarına adına bu haftaki açıklamayı Filiz Gökalp yaptı. Gökalp, kayıp yakınları olarak 15 yıldır mücadele ettiklerini belirtti ve kayıp yakınlarının bu zaman zarfı içerisinde defalarca dile getirdikleri talepleri sıraladı. AİHM kararlarında, itirafçıların anlatımlarında ve tanıkların beyanlarında adları geçen kişilerin yargılanmasını talep etti.

Gökalp, Ergenekon ve Balyoz operasyonları kapsamında tutuklanan, kayıpların failleri olan bazı subayların işledikleri suçlardan yargı önüne çıkarılması, kozmik odalarda kayıplara ait olan bilgi ve belgelerin kamuoyuna açıklanması gerektiğine belirtti.

YAKINLARIMIZIN BEDENLERİNİ İSTİYORUZ

Gökalp, şöyle dedi: “Adalet yerini bulsun, evrensel hukuk işletilsin istiyoruz. Cevap istiyoruz. Bilgi istiyoruz. Sonuç istiyoruz. Demokratik açılımdan söz edenlerden öncelikle talebimiz budur. yakınlarımızın canlı ya da cansız bedenlerini istiyoruz.”(Etha)