Anasayfa , Avrupa , İsviçre BM Önünde HDP’nin Basın Açıklaması!

İsviçre BM Önünde HDP’nin Basın Açıklaması!

Ohne Titel 6CENEVRE-24-09-2014- HDP milletvekilleri Selma Irmak, Sebahat Tuncel, Kemal Aktaş ve Avrupa Parlamentosu eski milletvekili ve DTK icra kurulu üyesi Felaknaz Uca İsviçre’nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler binası önünde İŞID’ın Rojava’ya yönelik saldırılarına dikkat çekmek ve uluslararası destek sağlamak amacıyla 21 Eylül 2014 tarihinden itibaren açlık grevine başladılar.

Açlık grevini için oluşturulan çadıra Demokratik kurumlardan İTİF, Yeni Kadın, YDG, İGİF, SKB, İsviçre İnsan Hakları Dayanışma Derneği ve Avrupa Sürgünler Meclisi’nin yanı sıra çok sayıda siyasetçi, devrimci-demokratik kurumlar destek ziyaretinde bulundular.

BM önünde ki açlık grevi ve oturma eyleminin 4. Gününde 24 Eylül 2014 tarihinde iki yüzü aşkın bir kitle katılımıyla basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamaya Devrimci kurumlardan PARTİZAN ve MLKP’de destek verdi.

Katliama Sessiz kalmak, Onaylamaktır!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan Basın Açıklamasına ilk konuşmayı Kürtçe olarak HDP milletvekili Selma Irmak yaptı. Irmak konuşmasında “Kürtlerin 21. Yüzyılda yine bir katliamla yüz yüze bırakılmak istendiğini, Şengal’de yapılan soykırıma AB resmen sessiz kaldığını eğer Kürt iradesi olmasaydı aynı katliam ve soykırımı Kürtlere de yapılmak istenildiği orda yerde durmaktadır.” “Burada bizler Kürdistan’ın dört parçasında halkımız el ele vererek, dünyanın başına bela edilmiş, insanlık dışı bir örgüte karşı mücadele ediyoruz” “Bu anlamda BM’ye sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyoruz.” Diyerek bitirdi konuşmasını

Ardından HDP Milletvekili Sebahat Tuncel’de HDK adına bir konuşma gerçekleştirdi. Tuncel konuşmasında “Suruca doğru ilerleyen tüm kesimi, devrimci, demokratik kurum ve halkımızı buradan selamlıyorum” diyerek başladı konuşmasına “Tüm Emperyalist güçler birleşerek Kürt halkını katliamdan geçirmeye devam etmektedirler.” “Barışı sağlamak amacıyla oluşturulan BM’lere ve tüm uluslar ası kamuoyuna sesleniyoruz. Bu ateş durdurulmasa sadece Kürdistan da sınırlı kalmayacak her tarafı yakacaktır. Bu anlamıyla, sosyalistlerin, devrimcilerin ve ilerici olan her kesimin birleşik mücadeleye daha önem vererek, bu katliamları durdurmak için daha fazla destek vermelidirler.”

Yapılan Katliam Geleceği Karartmaya Yöneliktir!

Tuncel son olarak destek veren tüm kesime teşekkür ederek “Yapılan bu katliamlar sadece Kürtlere değil geleceği karartmaya ve insanlığa yapılmış bir katliam olarak düşünmekteyiz.” “Sosyalistler, devrimciler ve ezilen mazlum halktan yana olan herkesin bu çığlığa kulak vermeye ve desteklerini uluslar ası kamuoyu yaratacak düzeyde sahiplenmeye çağırıyoruz” diyerek bitirdi konuşmasını.

Basın açıklamasından sonra oluşturulan heyet BM nin Ortadoğu Masası Başkan Yardımcısı ile görüşme gerçekleştirildi

Ohne Titel 7Ohne TitelOhne Titel 6