Anasayfa , Haberler , “Çiller ve Ağar neredeyse, siz de oraya geldiniz”

“Çiller ve Ağar neredeyse, siz de oraya geldiniz”

Türkiye|23.05.2017|HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay partisinin grup toplantısında ilk kez konuştu.

Kemalbay, Erdoğan’ın konuşmasında hep savaş, ölüm, çatışma, kutuplaşma mesajları verdiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Erdoğan bir zamanlara kadar 2002 yılında OHAL’i kaldırmakla övünüyordu. Şimdi kongrede OHAL’i kaldırmayacaklarını söylemekle övünüyorlar.

Hep diyorlardı ya nereden nereye. Sayın Erdoğan dönüp dolaşıp başa geldiniz. Tansu Çiller, Mehmet Ağar neredeyse siz de oraya geldiniz.”

Çerkes katliamına dikkat çeken Serpil Kemalbay, Çerkes halkının taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu söyledi. İngiltere’de yaşanan saldırıyı kınayan Kemalbay, İngiltere halkına başsağlığı diledi.

Dünyanın birçok yerinde benzer kanlı saldırılar geliştiğini ve bu saldırılarının tamamını kınadığını belirten Kemalbay, “Bu saldırılar IŞİD barbarlığına karşı mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğini bize göstermiştir. IŞİD barbarlığına karşı savaşan tüm güçleri saygıyla selamlıyoruz” dedi.

Vekillerin nasıl yargılandığına ilişkin ibretlik kararlar olduğunu belirten Kemalbay, Bursa’da HDP yöneticilerine yönelik hazırlanan dosyadaki “üfürükçü polis” notuna işaret ederek, dosyada unutulan notu salondakilere gösterdi.

Kemalbay, “Bugüne kadar hakkımızda hazırlanan fezlekelerin böyle hazırlandığını biliyorduk bu kez kendileri dosyaya yerleştirmişler” dedi. Kemalbay, benzer bir fezlekenin tutuklu milletvekili İdris Baluken hakkında da hazırlandığını, Baluken’in “Twitter üzerinden korucuları tehdit ettiği” iddialarına karşılık iddia edilen tarihte söz konusu hesaptan herhangi bir paylaşımda bulunulmadığına işaret etti.

Kemalbay, “Bizler biliyoruz; çözüm tüm sorunların demokratik yollarla çözülmesinin aranmasıdır. Bizler biliyoruz ki devlet temel eksenini Kürt düşmanlığı üzerine kurduğu sürece hepimiz kaybediyoruz” dedi.

Konuşmasında 76 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemine dikkat çeken Kemalbay, eylemin “ekmek ve onur koruma” eylemi olduğunu belirterek, yapılan gözaltı ve saldırıyı da kınadı.

Kemalbay, “Bu kişilerin evlerine kapıları kırılarak girildi, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındılar. Bu asla kabul edilemez. Kemal Gün oğlunun kemiklerini almak için eylem yapıyor. Bu tablo utanç tablosudur ve sorumluluğu hepimizin sırtındadır” dedi.