Anasayfa , Haberler , Hapishanelerde Ücretsiz Ped İstiyoruz Kampanyası!

Hapishanelerde Ücretsiz Ped İstiyoruz Kampanyası!

Türkiye hapishanelerinde geçici destekler (bağış vb.) söz konusu olmadığı takdirde kadın mahpuslara, ihtiyaç duyan çocuklara ve trans erkek mahpuslara ücretsiz ped sağlanmamakta, pedler hapishane kantinlerinde ücretli olarak satılmaktadır.
Ücretsiz olarak, yeterli miktar ve çeşitlilikte pede erişimin olmaması, hapishanelerde menstrasyon / regliden kaynaklı doğal ihtiyaçların görmezden gelindiğinin bir örneğidir.
Pede erişim sağlık hakkı ile doğrudan ilgilidir. Toplu yaşanan ve bir kapatılma alanı olan hapishanelerde tüm hijyen malzemeleri, özelde ped rahatça ulaşılabilir olmalıdır.
Bu ihtiyacın sonucu olarak ücretsiz ped hakkının yasal güvenceye alınmasını, hapishanelerde ücretsiz ped sağlanacağına ilişkin maddenin yasal mevzuata eklenmesini talebi ile 21 Haziran da bir basın toplantısı ile “Hapishanelerde Ücretsiz Ped İstiyoruz” kampanyası başlatılmıştı.
Kampanyayı örgütleyen kadın örgütleri yayınladıkları basın duyurusu ile kampanyayı imzaya açtılar.
“Hapishanelerde ücretsiz ped istiyoruz!” talebiyle aralarında Yeni Demokrat Kadının da olduğu 70`i aşkın kadın örgütü, herkesi hapishanedeki kadınlarla dayanışmaya çağırdı.