Anasayfa , Haberler , CHP'li Kamer Genç:"Biz Kürt Değiliz, Türk oğlu Türk'üz!"

CHP'li Kamer Genç:"Biz Kürt Değiliz, Türk oğlu Türk'üz!"

TÜRKİYE | 08 – 06 – 2011 | CHP Dersim Milletvekilli Adayı Kamer Genç, bir gazeteciye yaptığı açıklamalarla Kürtlüğünü reddetmekle kalmadı, Türkiye coğrafyasındakı Kürt sorununun varlığını da inkar etti.

CHP Dersim Milletvekili Adaylarından Kamer Genç, Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir’le yaptığı tartışmada Dersim`in Kürt olmadığını ve Türkiye`de de Kürt sorunu diye birşey olmadığını savundu.

“Biz Dersimliler Kürt değiliz! Çünkü Kürtler Şafii olur. Biz Şafii miyiz? Biz Türk oğlu, Türk’üz!” diyen Kamer Genç, diğer CHP Dersim Adayı olan Hüseyin Aygün`ün “Seyit Rıza Dersim önderi değildir ve Dersimliler kendileri Şeyh Sait isyanının bastırılmasında rol almıştır. Dersimliler Cumhuriyeti desteklemiştir ve Türkçe öğrenmek için okullara hücum etmiştir” şeklindeki tezini daha da ileriye taşımış oldu.

Genç: “Ferhat Tunç kim oluyor?”

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Blok`u Dersim Adayı Ferhat Tunç hakkında da eleştiriler getirmekten kaçınmayan Kamer Genç “Kimdir Ferhat Tunç? Saz çalmanın dışında ne yapar bu adam? Ne yapmış acaba Dersim için? Ne faydası olmuş bu adamın? ‘Ben Kürt’üm, Dersim’liyim’ demekle Dersimli mi olunuyormuş? Biz Kürt, Mürt değiliz kardeşim! Bizim Kürtlükle ne alakamız var? Bize ne Kürt meselesinden? Öyle bir mesele de yok ayrıca! Sen kim oluyorsun da Dersimlileri imtihana tabi tutuyorsun? Dersimli sana mı soracak kime oy vereceğini?” şeklinde ifadeler kullandı.

Genç: “Bize oy vermiyorsanız da AKP`ye verin”

“Dersimliler Türk oğlu Türktür” cümleleriyle dikkateri üzerine çeken Kamer Genç`in bir süredir Dersim`de yürüttüğü seçim çalışmaları esnasında halka “oyunuzu bize vermeyecekseniz bile AKP`ye verin” çağrısı yaptığı da basında yer almıştı. Dersim`e Kürtlerin ve BDP`nin “girmesinden” bu yana “devletle aramız açıldı” diyen Genç`in açıklamaları, şimdiden tepki toplamaya başladı.

Sevilay Yükselir`in Kaleminden

Sabah Gazetesi Yazararından Sevilay Yükselir Kamer Genç`le olan sohbetine köşesinde şu şekilde yer verdi:

“Geliyorsun Tunceli’ye. Sana ziyafet çekiyorlar. Ondan sonra da gidip Dersim adına kılını kıpırdatmamış bir adam için (kastettiği adam Ferhat Tunç) abuk sabuk yazılar yazıyorsun! Böyle gazetecilik mi olur?”

“Kimdir Ferhat Tunç? Saz çalmanın dışında ne yapar bu adam? Ne yapmış acaba Dersim için? Ne faydası olmuş bu adamın? ‘Ben Kürt’üm, Dersim’liyim’ demekle Dersimli mi olunuyormuş? Biz Kürt, Mürt değiliz kardeşim! Bizim Kürtlükle ne alakamız var? Bize ne Kürt meselesinden? Öyle bir mesele de yok ayrıca! Sen kim oluyorsun da Dersimlileri imtihana tabi tutuyorsun? Dersimli sana mı soracak kime oy vereceğini?” mealinde bir yığın saçma sapan söz sarf etti.

Ama dinledim.

En sonunda, telefonu kapatmadan önce de dedim ki:

“Beyefendi. Benim için senin ya da Ferhat Tunç’un hangi kökten olduğu önemli değil ama bence ne söylediğinize dikkat edin. Ne demek ‘Kürt Meselesi yok.’ Ya da ‘Biz Kürt değiliz’! Asıl siz kimsiniz? Siz Dersimliler adına konuşma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?”

Bunun üzerine iyice kendini aştı Kamer Genç ve şöyle bir cevap vererek, aslında kendisi için doğru olan tezi samimiyetle ortaya koydu:

“Değiliz kardeşim. Biz Dersimliler Kürt değiliz! Çünkü Kürtler Şafii olur. Biz Şafii miyiz? Biz Türk oğlu, Türk’üz!”

Onun bu son sözleri karşısında, “Bravo size Kamer Bey! Vallahi bravo!” diyebildim sadece.’’