Home , Avrupa , CHP Milletvekili Boykot Edenlere "Aptal" Dedi!

CHP Milletvekili Boykot Edenlere "Aptal" Dedi!

STRAZBURG | 30 – 01 – 2011 | 27 Ocak Perşembe günü, Strasbourg’da bulunan Türkiyeli öğrenciler tarafından „Türk Siyasetinde Yeni Avrupa Algısı“ başlıklı bir konferans düzenlendi. AKP İzmir milletvekili Mehmet Tekelioğlu, CHP İstanbul milletvekili Birgen Keleş ve MHP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş‚in katıldığı konferans saat 19:00’da başladı.

Kısa konuşmaların ardından soru-cevap ve görüş bölümüne geçildi. Bu bölümde birçok soruya hazırlıksız yakalanan milletvekilleri, bu soruları „Bundan kast edilen nedir anlayamadım“vb. tarzda geçiştirdi. AKP Milletvekili, bir YDG’linin Bologna Süreci’ne değinmesini de aynı şekilde geçiştirince MHP milletvekili devreye girip, öğrenciye „İstersen Bologna Süreci’nden yararlanma!“ diyerek kendilerinden bekleneni gerçekleştirdi. Son bölümlere doğru „Siyasetçi nedir?“ sorusuna verilen cevaplarda,CHP İstanbul milletvekili Birgen Keleş „Herkes siyasetle ilgilenmeli. Herkes oy kullanmalı.Oy kullanmayıp bir şeye karışmamak gereksizdir“ diyince öğrenciler „Boykot da bir siyasettir, alternatif bir tercih seçimidir“ diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine CHP milletvekili „Oy vermemek aptallıktır!“ diyerek özellikle referandum sürecinde ortaya çıkan büyük orandaki seçimleri boykot eden kitleye hakaret etti.

Bu olayın ardından son birkaç konuşmayla sonlandırılan konferansın bitiminde, konferansı organize eden birkaç öğrencinin engeliyle karşılaşılsa da, ilerici öğrenciler CHP milletvekilinin yanına giderek özür dilemesi gerektiğini söylediler. CHP milletvekili bir cevap vermeden diğer milletvekilleriyle beraber salonu terk etti.

Strazburg Üniversitesi’nde gerçekleşmesi planlanan konferans, Türkoloji profesörlerinin yönetime iptali yönünde ki başvurusuyla üniversite dışında bir salonda alınmıştı.